Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Videoparty: samen kijken naar Amazon Prime Video

Diensten | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Net als Disney+ heeft nu ook Amazon Prime Video een mogelijkheid om via het internet samen met anderen te kijken naar een film of serie.

Samen naar dezelfde film of serie kijken zonder dat je bij elkaar in de kamer hoeft te zitten. Wel zo veilig in deze periode. Verschillende streamingdiensten maken dat mogelijk, en sinds vandaag kan het in Nederland ook met Amazon Prime Video. Bij Disney+ heet deze optie GroupWatch, en Prime Video noemt het Videoparty.

Uitnodigen

Als Prime Video-abonnee kun je een Videoparty organiseren door de Videoparty-knop te kiezen bij de beschrijving van een film of serie. Kies een naam voor jezelf – jij bent de beheerder van de Videoparty - en deel de link naar je Videoparty met vrienden of familieleden. Dat gaat natuurlijk het makkelijkst via een smartphone, tablet of pc. Je gasten ontvangen een uitnodiging en als ze op de link klikken kunnen ze deelnemen aan je Videoparty.

Je vindt Videoparty in de serie- of filmbeschijving bij de rode pijl

Chatten

Bij een Videoparty kijkt iedereen naar dezelfde video. Als de beheerder wil pauzeren, stopt de film of serie voor iedereen. Zo kunnen kijkers dus nooit uit de pas lopen. Iedereen ziet hetzelfde en kan er ook nog met elkaar over praten, want Videoparty heeft ook een chatfunctie.

Abo verplicht

Natuurlijk krijgen genodigden alleen toegang tot je Videoparty als ze zelf ook een Nederlands Prime Video abonnement hebben.