Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Viaplay vanaf vandaag fors duurder

Diensten | 16 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

Waar andere streamingdiensten heel voorzichtig de abonnementsprijzen verhogen, doet Viaplay dat rigoureus. Vanaf 1 augustus kost een maandabonnement 40% meer!

Waar je tot nu toe 9,99 euro betaalde per maand, wordt dat voortaan 13,99 euro. Een gigantische verhoging. Helemaal onverwacht is de prijsstijging niet, het was vanaf het begin bekend dat de 9,99 euro een introductieprijs was. Die 50 miljoen die Max Verstappen jaarlijks opstrijkt, moet ergens vandaan komen.

Meer abonnementen

Vier euro kan in tijden van prijsstijgingen all over the place voor veel kijkers reden zijn om Viaplay op te zeggen, maar daar lijkt de streamingdienst niet bang voor. Het aantal Nederlandse abonnementen op Viaplay stijgt de laatste tijd alleen maar. Veel mensen kunnen niet zonder hun Max Verstappen-shot en daar komt vanaf 6 augustus ook nog het Engelse voetbal van de Premier League bij.

Geen reclame

Viaplay heeft al gezegd dat het niets voelt voor een goedkoper abonnement mét reclames, zoals bijvoorbeeld Netflix dit jaar introduceert. De streamingdienst laat weten dat de noodzaak daarvoor ontbreekt.