Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Amerikaanse kijkers zijn hoge streamingkosten beu, zegt onderzoek

Diensten | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

Amerikaanse huishoudens betalen gemiddeld 48 dollar per maand aan streamingdiensten. Bijna de helft vindt dat eigenlijk teveel en één op de drie wil in het aantal streamingabonnementen gaat snijden.

Onderzoeksbureau Deloitte onderzoekt elk jaar het mediagedrag van de Amerikaanse consument. Vaak brengt dat trends aan het licht waar we ook in Nederland mee te maken krijgen. Als dat ook nu weer zo is, voorspelt het niet veel goeds voor de streamingdiensten.

Onderzoek

De concurrentie op de streamingmarkt is groot. Netflix gaat nog aan de leiding, maar voelt de adem in de nek van mediagiganten als Disney, Amazon en Warner Bros. Discovery, die met hun eigen streamingdiensten op klanten jagen. Wie alle nieuwe films en series wil kunnen zien heeft aan één abonnement niet genoeg. Veel gezinnen hebben er daarom twee, drie of meer. Aan alle streamingdiensten samen geven de Amerikaanse huishoudens momenteel gemiddeld 48 dollar per maand uit, zegt Deloitte.

Lees ook: Warner Bros. Discovery onthult streamingdienst Max en veel nieuwe titels

Te duur

Dat is dus een flink bedrag dat maandelijks in de zakken van de streamingdiensten belandt, maar het slechte nieuws voor de diensten is dat ongeveer de helft van de ondervraagden dat eigenlijk teveel vindt. Ongeveer 44 procent heeft daarom het afgelopen halfjaar een verandering aangebracht in de abonnementen, bijvoorbeeld door een dienst op te zeggen of over te stappen op een goedkoper abonnement. Onder millennials lag dat percentage nog eens een stuk hoger, op 62%. Eén op de drie ondervraagden is van plan om in de toekomst minstens één streamingdienst de deur uit te doen.