Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit moet je weten over de nieuwe streamingdienst SkyShowtime

Diensten | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Paramount Global
©
Foto: Paramount Global

Net nu je dacht dat je een perfect boeket van streamingdiensten had samengesteld, komt er weer een nieuwe bij die alles in de war gooit. Later dit jaar bestormt SkyShowtime de Nederlandse markt. Dit kun je ervan verwachten.

Wat is SkyShowtime?

SkyShowtime is een nieuwe Amerikaanse streamingdienst die de komende maanden wordt uitgerold over Europa. Eerst zijn de Scandinavische landen aan de beurt, en daarna Nederland. Het aanbod bestaat vooral uit Amerikaanse series, films en andere programma's.

Wie zitten er achter SkyShowtime?

Achter SkyShowtime zitten twee heel grote Amerikaanse mediabedrijven die in eigen land al elk een streamingdienst hebben, maar in de meeste Europese landen nog niet actief zijn.

Comcast is eigenaar van het televisienetwerk NBC, tv-kanalen als MSNBC, CNBC USA Network en Syfy, de filmstudio Universal, en tv-aanbieder Sky Group, dat in enkele Europese landen actief is. In Amerika heeft Comcast de streamingdienst Peacock.

De andere speler achter SkyShowtime is Paramount Global, tot voor kort bekend als ViacomCBS. Paramount Global is eigenaar van het Amerikaanse tv-netwerk CBS en kanalen als The CW, MTV, Comedy Central, Nickelodeon en Showtime. Ook de Paramount filmstudio hoort bij deze multinational, die daarnaast actief is met de streamingdiensten Paramount+, Showtime OTT en Pluto TV. 

Star Trek: Strange New Worlds
Star Trek: Strange New Worlds

Star Trek: Strange New Worlds is een van de hits op Paramount+

Wat zie je op SkyShowtime?

Samen hebben Comcast en Paramount Global een enorme berg aan films en series. Sommige titels gaat tientallen jaren terug in de tijd - zoals filmklassiekers uit Hollywood en de complete Star Trek catalogus - en andere zijn splinternieuw. Een parel in de kroon van Paramount is bijvoorbeeld de moderne westernserie Yellowstone met Kevin Costner, die  momenteel wordt uitgebouwd tot een complete franchise. Ook nieuwe series die we in Nederland nog nergens hebben kunnen zien, zoals het op de computergame gebaseerde Halo en de Godfather-serie The Offer zijn straks te zien op SkyShowtime.

Natuurlijk is dat nog lang niet alles, want de catalogus van SkyShowtime is goed voor tienduizend uur kijkplezier.

Halo
Halo

De sf-serie Halo is gebaseerd op het gelijknamige computerspel

Wat betekent dat voor de andere streamingdiensten?

Weet je nog dat er allerlei series van Netflix verdwenen toen HBO Max naar Nederland kwam? Veel Netflix-abonnees baalden dat ze hierdoor opeens zonder Friends en Downton Abbey zaten. Datzelfde gaat hoogstwaarschijnlijk ook gebeuren zodra SkyShowtime naar Nederland komt. Comcast beschikt als eigenaar van NBC bijvoorbeeld over de rechten op The Office. De kans is groot dat die serie straks exclusief op SkyShowtime te zien zal zijn, en dus verdwijnt van Netflix, HBO Max en Prime Video. 

De komst van SkyShowtime is hierdoor geen goed nieuws voor de kijkers die er geen abonnement meer bij willen nemen, want zij zullen films en series zien verdwijnen uit de catalogus van de andere streamingdiensten. 

Wanneer komt SkyShowtime naar Nederland?

SkyShowtime is op 25 oktober gestart.

Top Gun: Maverick
Top Gun: Maverick

Ook een kaskraker als Top Gun: Maverick zie je straks op SkyShowtime

Wat gaat SkyShowtime kosten?

In de Scandinavische landen waar de komst van SkyShowtime al is aangekondigd kost de dienst rond de acht euro per maand. In Nederland gaat SkyShowtime stevige concurrentie krijgen van gevestigde namen als Netflix, Disney+ en HBO Max, dus we verwachten een soortgelijke vriendelijke prijs. Met een beetje mazzel komt er ook nog een mooie introductieaanbieding.

Houdt het dan nooit op?

SkyShowtime is al de derde grote streamingdienst die dit jaar in Nederland van start gaat. Maar als je bang bent er volgend jaar weer drie bijkomen, kunnen we je geruststellen. Zodra SkyShowtime naar Nederland komt zijn er eigenlijk geen grote internationale spelers meer over die hier nog niet actief zijn. 

Omdat de meeste huishoudens drie of vier streamingdiensten wel welletjes vinden, zal er in veel huiskamers de komende tijd nog eens goed worden nagedacht over de beste opties. SkyShowtime erbij en Netflix eruit? Viaplay opzeggen voor wat anders? Succes met kiezen!

Gerelateerde video