Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Leuk voor Prime Video-leden: Amazon koopt content van Lionsgate+

Diensten | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Lionsgate
©
Foto: Lionsgate

De streamingdienst Lionsgate+ (voorheen Starzplay) bestaat niet meer, maar Amazon heeft de catalogus gekocht. Het grootste deel van de series vind je straks op Prime Video.

Vorig jaar betaalde Amazon 8,5 miljard dollar voor MGM. Daarmee haalde het bedrijf een flinke catalogus binnen aan films en series, die kunnen worden toegevoegd aan Amazons eigen streamingdienst Prime Video. Vandaag werd bekend dat Amazon de streamingdienst van MGM in verschillende Europese landen gaat omdopen tot MGM+ International. Met studio Lionsgate, die in Europa en Japan de stekker uit streamingdienst Lionsgate+ (voorheen Starzplay) heeft getrokken, werd een deal gesloten dat MGM+ een groot deel van de content van Lionsgate+ overneemt.

Naar Prime Video

Maar wat betekent dat voor de Nederlandse kijker? Voor abonnees met Prime Video is het alleen maar goed nieuws. MGM+ wordt toegevoegd als 'channel' aan Prime Video. Dit geldt voor Prime Video in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Spanje. Binnenkort kijk je op Prime Video dus naar series als Power, Black Sails, Spartacus en Gaslit. Andere titels worden in de toekomst toegevoegd. Een abonnement op het MGM+ channel kost 3,99 euro per maand.

Kaalslag bij Viaplay

Het verdwijnen van Lionsgate+ is minder goed nieuws voor de abonnees van Viaplay. Naast sport biedt Viaplay ook een selectie van films en series. De keuze is bij Viaplay vrij karig vergeleken met andere streamingdiensten, maar een interessant onderdeel in de catalogus was het aanbod van Lionsgate+. Al die series zijn op 30 maart jongleden - toen Lionsgate+ ophield te bestaan - met stille trom verdwenen, wat een flinke kaalslag betekent in het entertainmentaanbod van Viaplay.