Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix verliest een miljoen abonnees, maar aandelen stijgen

Diensten | 29 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Ook in het tweede kwartaal van dit jaar zijn de abonnementscijfers van Netflix gedaald. Een miljoen abonnees namen afscheid, maar omdat analisten erger hadden verwacht steeg het Netflix-aandeel toch op de beurs.

Eerder dit jaar kwam het als een grote schok toen bleek dat Netflix 200.000 abonnees was kwijtgeraakt. Er was juist gerekend op groei, en daardoor verloren beleggers hun vertrouwen in de streamingdienst, die zijn beurswaarde met ruim 20 procent zag dalen. In het tweede kwartaal van 2022 was het verlies aan abonnees wel vijf keer zo groot als in het eerste, maar tocht lijkt de impact beperkt.

Netflix

Omdat er rekening werd gehouden met een verlies van twee miljoen klanten, waren de reacties op het nieuws positief. Het is wel duidelijk dat 2022 geen topjaar is voor Netflix, dat voorheen alleen maar groei liet zien, maar mogelijk is het ergste leed geleden. Voor het derde kwartaal rekent Netflix weer op abonneewinst. Ook wil Netflix de uitgaven de komende jaren beperken tot zo'n 17 miljard dollar.

Reclames

Een nieuwe abonnementsvorm met reclames, gepland voor de eerste helft van 2023, zou het bedrijfsresultaat verder moeten opkrikken. Met dit abonnement zouden kijkers voor een lagere prijs kunnen kijken naar het grootste deel van de catalogus, maar sommige titels zouden buiten het abonnement vallen. Ook wil de streamingdienst maatregelen nemen tegen het delen van abonnementen buiten de huiselijke kring.