Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix verliest wereldwijd abonnees

Diensten | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Voor het eerst sinds 10 jaar raakt Netflix kijkers kwijt. Zo'n 200.000 mensen zegden in het eerste kwartaal van 2022 hun abonnement op de streamingdienst op. En daar had Netflix niet op gerekend.

Netflix hoopte zelfs op een toename van 2,5 miljoen abonnees. Nogal een verschil. Inmiddels houdt Netflix dit jaar rekening met een daling van nog eens 2 miljoen. De redenen zijn legio. Mensen hebben wereldwijd minder te besteden aan leuke dingen, corona is zo goed als voorbij. En er is ook een  streamingoorlog gaande. 

Concurrentie

Steeds meer streamingdiensten komen de markt op. Zo kregen we in Nederland het afgelopen kwartaal HBO MAX en Viaplay erbij. En omdat je je geld maar een keer kunt uitgeven, zijn er mensen die het voor gezien houden bij Netflix. 

Delen 

Een ander probleem voor Netflix is dat zo'n 100 miljoen klanten hun account met anderen delen en daardoor loopt de streaminggigant veel inkomsten mis. Er loopt al een test in Midden-Amerika waarbij abonnees meer moeten betalen als ze hun wachtwoord delen met huishoudens die niet de hunne zijn. Het is een kwestie van tijd voordat het nieuwe beleid overal wordt ingevoerd. 

Netflix is nog wel steeds de grootste streamingdienst ter wereld met 221 miljoen betalende abonnees.