Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix verlaagt prijzen abonnement in meer dan 100 landen

Diensten | 1 maand geleden | Irma Tomas

Netflix probeert op alle mogelijke manieren meer abonnementen te verkopen. Het verlagen van abonnementsprijzen verlagen komt desondanks onverwacht.

Om meteen maar met de deur in huis te vallen. In Nederland gaan de prijzen niet omlaag. Netflix heeft landen uitgekozen waar de inwoners weinig te besteden hebben en waar niet veel mensen een Netflix-abonnement hebben. 

Netflix is groot in Nederland

Cijfers geeft Netflix niet, maar geschat wordt dat zo'n vier miljoen mensen in Nederland een abonnement op de streamingdienst hebben en daarmee is het veruit de grootste streamingdienst van ons land. Videoland volgt op gepaste afstand met ongeveer 1,1 miljoen. Het is voor het bedrijf dus niet nodig om de prijzen hier te verlagen. 

Kroatië en Iran

De prijsverlaging geldt voor landen over de hele wereld, in Europa gaat het bijvoorbeeld om landen als Kroatië, Slovenië en Bulgarije. Ook mensen in Thailand en Iran gaat een stuk minder betalen. In sommige gevallen halveerde Netflix daar de prijs. 

De enige manier om in Nederland binnenkort aan een goedkoper abonnement te komen is er eentje af te sluiten mét reclames