Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix krijgt shuffelknop: 'Play Something'

Diensten | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Klanten van Netflix hebben er een extra knop bij. Met 'Play Something' moet het urenlange zoeken naar iets nieuws voorgoed verleden tijd zijn.

Als je op de 'Play Something'-knop drukt krijg je een film, serie of documentaire voorgeschoteld die is gekozen op basis van je kijkgeschiedenis, voorkeuren en opgeslagen films en series. Het kan ook om een titel gaan die nog maar half is af gekeken. 

Alleen op de televisie

De knop in kwestie staat in de navigatiebalk aan de linkerkant onder je profielfoto, en als tiende rij op de Netflix-homepagina. Hij werkt alleen op televisies, op telefoons en laptops bestaat de knop nog niet. 

Nog een keer drukken

Als de suggestie van Netflix je niet bevalt, kun je gewoon nog een keer op de knop drukken voor iets anders. Dat levert natuurlijk wel het risico op dat je een half uur op de Play Something-knop drukt voordat er iets langskomt wat je daadwerkelijk wil zien. En dan zijn we weer even ver van huis als voor de knop. 

Guidinc.nl

Een veel betere optie is natuurlijk om de site Guidinc.nl te gebruiken alwaar je 100% zeker een geweldige tip krijgt op basis van je voorkeuren.