Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix maakt geen haast met maatregelen tegen gedeelde accounts

Diensten | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Vorige maand kregen veel Netflix-kijkers het een beetje benauwd. 's Werelds grootste streamingdienst leek in actie te komen tegen het delen van wachtwoorden. Dat loop echter niet zo'n vaart, blijkt nu.

Zoals we eerder deze maand schreven is het delen van een Netflix-account in strijd met de gebruiksvoorwaarden. Veel Netflix-abonnees delen hun wachtwoord met een ander in de ruil voor de helft van het abonnementsgeld.

Vanzelfsprekend is de streamingdienst daar niet happy mee. Sommige Amerikaanse gebruikers met een gedeeld account kregen daarom de mededeling in beeld dat het tijd was om zelf te gaan betalen voor Netflix.

Duimschroeven

Deze week vertelde Netflix-baas Reed Hastings (foto) echter dat Netflix geen haast maakt met de bestrijding van gedeelde accounts. "We testen van alles, maar zouden nooit iets doen dat voelt alsof we de duimschroeven aandraaien. Voor de klant moet het logisch aanvoelen, zodat ze het begrijpen." Hastings lijkt dus meer te voelen voor een mentaliteitsverandering via zachte dwang dan voor de botte bijl.

Uitstel

Accountdelers krijgen dus nog geen blokkade, maar uitstel is geen afstel. Netflix gaat door met tests die uitwijzen of kijkers daadwerkelijk een eigen abonnement hebben. Zo brengt het bedrijf wereldwijd in kaart wat op dit punt de verschillen zijn tussen diverse gebruikersgroepen.

Mocht het delen van account Netflix al teveel geld kosten, dan kan de streamingdienst natuurlijk ook nog de maandelijkse kosten opschroeven. Over deze maatregel wordt al een tijdje gespeculeerd.