Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Op deze manier zorgt Netflix ervoor dat je geen account meer kan delen

Diensten | 7 maanden geleden | Irma Tomas

Al maanden waarschuwt Netflix dat het een halt gaat toeroepen aan het delen van accounts. En nu is duidelijk hoe de streamingdienst dat gaat aanpakken.

Netflix schat dat wereldwijd 100 miljoen mensen niet betalen voor hun abonnement maar naar films en series kijken via het account van iemand anders. En dat kost de dienst nogal wat geld. 

100 miljoen mensen

Om daar een stokje voor te steken en die 100 miljoen mensen over te halen een eigen abonnement te nemen, heeft Netflix een list bedacht. 

31 dagen

Netflix kijkt wat het IP-adres is van je wifi. Mensen die van hetzelfde account gebruik maken vanaf een andere wifi krijgen een seintje van Netflix met het bericht dat ze een eigen account dienen aan te maken. Tot die tijd worden ze geblokkeerd. Abonnementhouders moeten iedere 31 dagen iets op Netflix kijken om de streamingdienst eraan te herinneren dat zij degenen zijn die betalen. 

Vakantie

Deze maatregel zou betekenen dat je op vakantie ook niet meer via je eigen account kan kijken, maar daar heeft Netflix iets op bedacht. Wanneer je op je laptop in een hotel op Bali naar Emily in Paris wil kijken, kun je een tijdelijke code aanvragen. Die geeft je dan zeven dagen toegang. 

Irritant

Dat klinkt allemaal best irritant en klantonvriendelijk maar Netflix is ervan overtuigd dat deze maatregel lucratief gaat zijn. Wanneer de nieuwe regels ingaan, is nog steeds niet bekend.