Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Hier vind je alles over Ziggo on Demand

Diensten | 1 jaar geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: HBO
©
Foto: HBO

Met het on demand aanbod heeft Ziggo een grote troef in handen. De meeste films zijn ook elders te vinden, maar de series en miniseries van HBO kun je in Nederland alleen zien met een abonnement op Ziggo.

Het bedrijf

Ziggo is de grootste televisieaanbieder van Nederland. Het bedrijf levert tv, radio, internet en telefonie via de kabel en is ontstaan door fusies van verschillende kleinere Nederlandse kabelbedrijven. Ziggo is eigendom van de Amerikaanse mediagigant Liberty Global.

Hoewel Ziggo in Nederland de tv-aanbieder is met de meeste abonnees, is het niet in heel Nederland mogelijk om een abonnement op Ziggo te nemen. Ziggo is actief op zijn eigen, exclusieve kabelnetwerk, maar in sommige delen van Nederland zijn andere aanbieders actief.

Sinds 2016 is Ziggo onderdeel van fusiebedrijf VodafoneZiggo, dat ook mobiele telefonie aanbiedt.

Het product

Als onderdeel van zijn tv-aanbod levert Ziggo ook video on demand. Dit is uitsluitend beschikbaar voor klanten die tv kijken via Ziggo. Als klant van bijvoorbeeld KPN kun je dus geen gebruik maken van Ziggo on demand.

Het on demand aanbod van Ziggo bestaat uit een catalogus met films en series die beschikbaar is bij bepaalde abonnementsvormen en waar je onbeperkt naar kunt kijken. Bij sommige abonnementen hoort een beter gevulde catalogus dan bij andere.

Daarnaast is het mogelijk om bij Ziggo films te huren. Er zitten geen series in het huuraanbod.

De bruikleendecoder speelt een grote rol bij Ziggo. Dit is de voornaamste manier om on demand te kijken. Het is echter ook mogelijk om te kijken via smartphone, tablet, mediaspeler of pc/laptop.

De doelgroep

Ziggo geeft het on demand aanbod Movies & Series als bonus bij de meer complete tv- en internetpakketten, en aan klanten die Vodafone gebruiken voor mobiele telefonie. Voor een grote groep klanten is het dus eerder een leuke extra dan iets waar ze echt voor kiezen.

Movies & Series kan echter ook los worden aangeschaft bij een voordeliger abonnement. Deze optie is interessant voor de abonnees die niet geïnteresseerd is in een duur pakket met veel zenders en supersnel internet, maar wel in films en series.

Voor de fanatieke seriekijker is het aanbod van HBO bijna een must. Omdat Ziggo een exclusieve deal heeft met HBO, zijn kijkers wat dat betreft aangewezen op het Movies & Series L of XL aanbod van Ziggo.

Met het on demand aanbod van huurtitels weet Ziggo vooral de filmliefhebbers te bekoren. Die vinden hier kwaliteitsfilms die vaak nog vrij jong zijn.

In zowel het Movies & Series aanbod als bij de huurfilms is een fatsoenlijke selectie aan kinder- of familiefilms te vinden. Dat maakt het aanbod extra aantrekkelijk voor ouders met jonge kinderen. Het HBO-aanbod heeft geen kindertitels.

Wil graag films en series kijkt in Ultra HD kwaliteit vindt bij Ziggo momenteel zo'n 200 films en afleveringen van series.

Het aanbod

Het video on demand aanbod van Ziggo bestaat uit een Movies & Series-catalogus waar je met bepaalde abonnementen onbeperkt naar kunt kijken. Daarnaast is er voor alle abonnees een aanbod van huurfilms waar je los voor betaalt.

De Movies & Series catalogus bevat in de basis honderden films, vaak wat ouder maar doorgaans van goede kwaliteit, en series als The handmaid's tale, Vikings en Outlander.

Voor klanten met het Movies & Series L of Movies & Series XL pakket is de catalogus aangevuld met het HBO-aanbod. Dit is een zeer aantrekkelijke selectie van films en series afkomstig van het Amerikaanse abonneekanaal HBO.

HBO is de maker van de megahit Game of thrones en kwaliteitsseries als The sopranos, Boardwalk empire, Westworld, The deuce en Band of brothers. Ook maakte HBO veelgeprezen miniseries als Chernobyl, The outsider en True detective.

Omdat Ziggo een exclusieve overeenkomst heeft met HBO kun je deze films en series nergens anders zien. Voor serieliefhebbers kunnen de kwaliteit en exclusiviteit van het HBO-aanbod reden zijn om Ziggo als tv-aanbieder te kiezen.

Bij het huuraanbod van Ziggo zitten opvallend veel kwaliteitsfilms, zowel voor een groot publiek als voor de fijnproever. Een groot deel van de films stamt van de afgelopen jaren en je vindt er ook recente hits als de Zuid-Koreaanse Oscarwinnaar Parasite, het veelbesproken Joker en de bekroonde documentaire For sama. Totaal zijn er zo'n 800 films in het huuraanbod.

Verder zijn er in het huuraanbod veel wat oudere favorieten (The Shawshank redemption) en enkele ware klassiekers (2001: a space odyssey).

Op mobiele apparaten kunnen de on demand films en series van Ziggo ook worden gedownload in de Ziggo GO app. Ze blijven 30 dagen beschikbaar. Als je een download start heb je twee dagen om hem af te kijken voordat hij verdwijnt.

Abonneren en kosten

Om te kunnen kijken naar het on demand aanbod van Ziggo moet je allereerst Ziggo-abonnee zijn. Dat is niet overal in Nederland mogelijk. Afhankelijk van je abonnement bij Ziggo krijg je het on demand aanbod als bonus, of kun je er een los abonnement op nemen.

Het video on demand aanbod van Ziggo bestaat uit twee delen. Met bepaalde abonnementen kun je onbeperkt kijken naar een catalogus van films en series. Daarnaast is er een huuraanbod, waarbij je per film betaalt.

Het aanbod waar je onbeperkt naar kunt kijken is beschikbaar voor abonnees met een Movies & Series pakket. Dit komt in drie varianten: Movies & Series, Movies & Series L en Movies & Series XL.

- Movies & Series is inbegrepen bij de Complete pakketten. Als je een goedkoper pakket hebt, kun je een los Movies & Series abonnement erbij nemen voor 6,95 euro per maand.

- Movies & Series L is een geval apart. Het is er uitsluitend voor de klanten die zowel een Ziggo-abonnement als een mobiel telefonieabonnent bij Vodafone hebben. Voor deze klanten is Movies & Series L gratis. Het on demand aanbod van Movies & Series L is hetzelfde als dat van Movies & Series XL.

- Movies & Series XL Movies & Series is inbegrepen bij de Max en Giga pakketten. Als je een goedkoper pakket hebt, kun je een los Movies & Series XL abonnement erbij nemen voor 11,95 euro per maand. De catalogus is gelijk aan die van Movies & Series, maar aangevuld met de films en series van het Amerikaanse HBO.

Het huuraanbod bij Ziggo bestaat uitsluitend uit films, met een handvol avondvullende documentaires. Je hebt hiervoor geen Movies & Series abonnement nodig en betaalt per film tussen de 3 en 6 euro. Dit wordt afgerekend via de Ziggo-factuur.

Kijken

Naast de bruikleendecoder van Ziggo, de zogeheten Mediabox, zijn er nog enkele andere manieren om on demand te kijken. Bijvoorbeeld de website op de laptop of met de Ziggo GO app via smartphone, tablet, mediaspeler of Smart TV. Een overzicht:

- Smartphone en tablet: voor smartphones en tablets van Apple (de iPhone en iPad) is de Ziggo GO app te vinden in de App Store. Voor smartphones en tablets met Android is er de Ziggo GO app in de Google Play Store. Vanuit deze mobiele apps kun je titels op een groter scherm weergeven met een Chromecast dongle. Op Apple-apparaten kun je hiervoor ook AirPlay gebruiken in combinatie met een Apple TV mediaspeler.

- Laptop en pc: op laptops en pc's met Windows kun je kijken met een browser, zoals Chrome, Firefox, Edge of Internet Explorer 11 door te surfen naar www.ziggogo.tv. Op een Apple Mac computer gebruik je Chrome of Firefox.

- Smart TV: er is een Ziggo GO app voor Smart TV's die Android TV gebruiken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Philips en Sony.

- Mediaspeler: op Apple TV mediaspelers vanaf de vierde generatie kan een Ziggo GO app worden geïnstalleerd. Er is ook een Ziggo GO app voor Android TV mediaspelers, zoals de Nvidia Shield TV en Mi Box, en voor Amazons Fire TV Stick. Dit werkt alleen als je gebruikt maakt van een internetverbinding van Ziggo.

- Bruikleendecoder: in de Mediabox XL en Mediabox Next van Ziggo is het on demand aanbod op te vragen vanuit het decodermenu onder Movies & Series. In bepaalde regio's van Nederland is het ook mogelijk om gebruik te maken van het on demand aanbod met een CI+ module. Deze steek je in je tv en vervangt de bruikleendecoder.

Het on demand aanbod van Ziggo kan op maximaal drie schermen tegelijk worden bekeken. Als je kijkt met een Mediabox Next kun je gebruikersprofielen aanmaken.

De beeldkwaliteit van het on demand aanbod van Ziggo is doorgaans HD (1080p). De aanbieder maakt nog maar mondjesmaat gebruik van Ultra HD. Via de Mediabox Next bruikleendecoder zijn zo'n 200 films en afleveringen van series in Ultra HD te zien, en de komende tijd zal dat aantal waarschijnlijk verder groeien.

Het geluid van het on demand aanbod is doorgaans Dolby surround 5.1.

Tips en trucs

- Heb je geen Smart TV, maar kijk je toch liever op een groot scherm dan op je telefoon? Met een Chromecast dongle is dat zo voor elkaar. Dit apparaatje steek je in een HDMI-ingang van je tv. Na installatie kun je in de Ziggo GO app op je smartphone of tablet klikken op het cast-icoon om de video via de Chromecast dongle op je tv weer te geven.

- Heb je gekozen voor een voordelig Ziggo-abonnement zonder Movies & Series?  Dan kun je ook een los abonnement op dit aanbod toevoegen. Het kost 6,95 euro per maand voor Movies & Series of 11,95 euro per maand voor Movies & Series XL (inclusief het HBO-aanbod).

- Voorzie je dat je een tijdje geen internettoegang hebt? Dan kun je met de Ziggo GO app op een mobiel apparaat ook films of series downloaden. De download wordt bewaard op je smartphone of tablet, om later weer af te spelen. Handig op de momenten dat je geen of een slechte internetverbinding hebt. In de trein bijvoorbeeld, of op vakantie.