Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Hier vind je alles over Pathé Thuis

Diensten | 1 jaar geleden | Jorrit van Broekhoven

Voor de nieuwste films hoef je niet naar de bioscoop, je kunt ze ook huren of kopen via de streamingdienst Pathé Thuis. Hieronder vind je alles wat je altijd al wilde weten van Pathé Thuis.

Zo kijk je thuis naar de films die enkele maanden geleden nog in de bioscoop draaiden. Je bekijkt ze op bijvoorbeeld je mobieltje, laptop of Smart TV.

Het bedrijf

Pathé Thuis is een dienst van Pathé Nederland, dat in Nederland 30 bioscopen met bijna 250 zalen uitbaat. Het is onderdeel van een grotere, internationale bioscoopgroep met zalen in onder meer België en Frankrijk.

Pathé Thuis is in Nederland in 2011 van start gegaan om kijkers ook thuis films voor te kunnen schotelen.

Het product

Pathé Thuis biedt geen abonnementen. In plaats daarvan kun je er films huren of kopen.

Een gehuurde film kun je direct kijken, maar ook bewaren voor later. Hij blijft dertig dagen beschikbaar, maar zodra je hem start gaat je kijkperiode van 48 uur in. Binnen deze 48 uur kun je de film zo vaak starten als je wilt.

Een gekochte film blijft altijd beschikbaar om af te spelen en kun je dus nog vaker bekijken.

Films kunnen worden bekeken op uiteenlopende apparaten, van mobieltjes tot Smart TV's.

Net als in de bioscoop is het filmaanbod op Pathé Thuis vrij groot, maar vooral gericht op een algemeen publiek.

Pathé Thuis is vooral een gemaksproduct: redelijk recente films kijken op uiteenlopende apparaten zonder de deur uit te hoeven. Met de kwaliteit van het beeld en geluid loopt Pathé Thuis niet voorop.

De doelgroep

Met een aanbod van alleen maar films bedient Pathé Thuis de bioscoopbezoeker die om wat voor reden dan ook een keertje niet de deur uit wil of kan. Het aanbod bevat bioscoopfilms die recenter zijn dan bij concurrenten als Netflix of Amazon Prime Video.

Voor veel klanten is Pathé Thuis aantrekkelijk omdat er geen maandelijks abonnement betaald hoeft te worden. Wie een paar maanden geen film kijkt, betaalt dus ook niets.

Zeker voor recente koopfilms liggen de prijzen redelijk hoog, maar natuurlijk kun je ze met een huiskamer vol gasten bekijken. Dat maakt Pathé Thuis dus aantrekkelijk voor sociale kijkers, vriendenclubjes of ouders die een kinderfeestje organiseren.

Hoewel Pathé Thuis mikt op de filmliefhebber is de technische kwaliteit van het aanbod niet van het allerhoogste niveau. De dienst biedt ten hoogste HD-beeldkwaliteit en stereo geluid. Dat is prima, maar haalt het niet bij een thuisbioscoopervaring.

Het aanbod

Op Pathé Thuis vind je alleen maar films, geen series. Wel is er een selectie van documentaires: vaak duurdere producties die ook in de bioscoop hebben gedraaid, zoals They shall not grow old of Apollo 11.

De meeste films die in de bioscoop hebben gedraaid belanden enkele maanden nadat ze uit roulatie gaan op Pathé Thuis. Voor een streamingdienst heeft Pathé Thuis dus een relatief recent aanbod.

Alle genres die je kent van de bioscoop – van drama en romantiek tot actie en horror – vind je ook terug op Pathé Thuis. Er is een speciale en vrij complete rubriek Nederlandse films, en daarnaast een speciale sectie met kinderfilms.

Sommige klassiekers vind je op Pathé Thuis, andere niet: wel Casablanca, geen Gone with the wind. Dat is dus een kwestie van zoeken en geluk hebben.

Naast de films voor een breed publiek heeft Pathé Thuis ook wel films die je eerder in het filmhuis zou verwachten, zoals The lobster en The lighthouse. Heel obscure films of cultfilms zul je er niet snel aantreffen.

Bestellen en kosten

Films zijn op Pathé Thuis te huur voor prijzen tussen 0,99 en 5,99 euro. Bij de meeste films betaal je voor de HD-versie een euro meer dan voor de SD-versie. Je kunt ze na het starten 48 uur bekijken.

Koopfilms kun eindeloos blijven bekijken en zijn dan ook duurder, van zo'n 4,99 tot wel 17,99 euro. Prijzen schommelen nogal op Pathé Thuis en er zijn regelmatig kortingsacties.

Betalen bij Pathé Thuis kan per film, met een tegoed of met automatische incasso. Als betaalmethoden kun je iDEAL, PayPal en creditcard gebruiken, maar wat precies wordt geaccepteerd hangt af van het apparaat dat je gebruikt.

Tegoed kun je via de website kopen met iDEAL. Dit tegoed kun je op de meeste apparaten gebruiken.

Via de website kun je ook je bankrekening of PayPal-account koppelen aan Pathé Thuis zodat je makkelijk met één klik kunt betalen zonder steeds je gegevens in te moeten vullen.

Verder is het mogelijk om via de website losse films af te rekenen met iDEAL of een creditcard.

Kijk je op een Smart TV, tablet, smartphone of PlayStation, dan kun je alleen afrekenen met tegoed of PayPal.

Op een Xbox moet je je Xbox Live account koppelen aan een creditcard of PayPal.

Kijken

De films die je hebt gehuurd of gekocht bij Pathé Thuis kun je bekijken op verschillende apparaten. Dit is een overzicht:

- Smartphone en tablet: voor smartphones en tablets van Apple (de iPhone en iPad) is er een Pathé Thuis-app in de App Store. Voor smartphones en tablets met Android is er een app in de Google Play Store. Vanuit deze mobiele apps kun je titels op een groter scherm weergeven met een Chromecast dongle. Op een iPhone of iPad kun je ook AirPlay gebruiken in combinatie met een Apple TV mediaspeler.

- Laptop en pc: voor laptops en pc's met Windows 8 of 10 is er een app in de Microsoft Store. Je kunt op een Windows pc of Apple Mac ook kijken met een browser, zoals Chrome, Firefox, Opera of Safari door te surfen naar www.pathe-thuis.nl.

- Smart TV: er is een app voor Smart TV's van de merken Samsung (vanaf 2012), LG (2013), Philips (2013/2014), Sony (2012) en Panasonic (2014).

- Mediaspeler: op Apple TV mediaspelers vanaf de tweede generatie kan er een Pathé Thuis-app worden geïnstalleerd. Er is ook een app voor Android TV mediaspelers, zoals de Nvidia Shield TV en Mi Box.

- Gameconsole: er zijn apps voor de Microsoft Xbox vanaf de Xbox One en de Sony PlayStation 3 en 4.

Je kunt de films van Pathé Thuis maar op één scherm tegelijk bekijken.

Als je een film op het ene apparaat koopt of huurt, kun je hem wel bekijken op een ander apparaat. Een film die je op je mobieltje koopt, kun je dus op je Smart TV bekijken als je daar inlogt onder hetzelfde account.

Bij veruit de meeste films kun je kiezen tussen SD- en HD-kwaliteit. Hogere beeldkwaliteit (Ultra HD) wordt niet aangeboden.

Geluid wordt uitsluitend aangeboden in stereokwaliteit, dus geen 5.1 surround of beter.

Tips en trucs

- Heb je geen Smart TV, maar kijk je films toch liever op een lekker groot scherm dan op je telefoon? Met een Google Chromecast dongle is dat zo voor elkaar. Dit apparaatje steek je in een HDMI-ingang van je tv. Na installatie kun je in de Pathé Thuis app klikken op het cast-icoon om de video via de Chromecast op je tv weer te geven.

- Schrik je van de prijs van die ene film die je zo graag wilt kopen op Pathé Thuis? Neem dan na een weekje nog eens een kijkje. Prijzen op Pathé Thuis schommelen nogal, dus misschien heb je mazzel.

- Pathé Thuis kijken met je Airmiles? Dat kan. Op www.airmilesdigitaal.nl/products/film-van-pathe-thuis wissel je je Airmiles in voor een Kadocode voor een of twee films op Pathé Thuis. Op www.pathe-thuis.nl/kado kun je deze verzilveren.