Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Steeds meer Nederlandse ondertitels op HBO Max

Diensten | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: HBO
©
Foto: HBO

Je hebt een abonnement op HBO Max genomen en denkt eindelijk die ene serie te gaan kijken die je al zo lang wilde zien, maar dan blijken er geen Nederlandse ondertitels te zijn. Heel vervelend, maar achter de schermen wordt er bij HBO Max hard gewerkt om het op te lossen.

Op Facebook, Twitter en andere platforms wordt momenteel gemord door HBO Max-abonnees die de Nederlandse ondertitels missen bij hun favoriete series. Begrijpelijk, want het is natuurlijk vervelend als je eindelijk Westworld wil gaan kijken en dan moet constateren dat je de serie niet kunt volgen omdat er geen ondertitels zijn.

HBO Max

Guidinc. vroeg HBO Max om een reactie, en daar liet men weten druk bezig te zijn om deze ergernis voor de Nederlandse abonnees te verhelpen. "Het grootste gedeelte van de content heeft Nederlandse ondertiteling," laat HBO Max ons weten. "In plaats van content achter te houden in afwachting van ondertiteling, hebben we besloten om content meteen bij lancering beschikbaar te maken, en ontbrekende ondertiteling de dagen en weken na lancering toe te voegen."

Ondertitels

HBO Max moest dus een keuze maken: alléén de series toevoegen waarbij al Nederlandse ondertitels beschikbaar zijn, of alle series in de Nederlandse catalogus zetten en de ondertitels later toevoegen. De streamingdienst heeft de tweede optie gekozen, en daar zullen de abonnees die het Engels voldoende beheersen natuurlijk alleen maar blij mee zijn. Andere abonnees zullen nog even geduld moeten hebben. "Er verschijnt elke dag meer en meer ondertiteling op ons platform en we doen er alles aan om zo snel mogelijk compleet te zijn", aldus een woordvoerder van HBO Max.

50% korting

HBO Max is momenteel ruim twee weken actief in Nederland. Kijkers die voor eind maart abonnee worden, krijgen een korting van vijftig procent op de reguliere maandprijs. Die korting blijft gelden tot opzegging.