Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

HBO Max maakt geen Nederlandse content meer

Diensten | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: HBO MAX
©
Foto: HBO MAX

Tijdens de introductie van HBO MAX in maart werd nog heel trots gemeld dat de streamingdienst ook veel plaatselijke Europese content zou maken, maar nog geen half jaar later is dat voornemen gesneuveld.

Alleen Frankrijk en Spanje krijgen nog eigen HBO MAX-programma's, alle andere landen waaronder Nederland blijven verstoken van originele HBO-content. Het besluit heeft alles te maken met de fusie tussen HBO MAX en Discovery+ die op handen is. Het levert ook meteen een fijne bezuiniging op. Met het schrappen van de Europese programma's bespaart de streamingdienst 3 miljard dollar. 

FBoy Island

De eerste Nederlandse HBO MAX-original is trouwens al opgenomen, het gaat om de door Lisa Loeb gepresenteerde datingshow FBoy Island. Het eerste seizoen daarvan zal wel op HBO Max komen, zo bevestigde de streamingdienst direct nadat dit nieuws naar buiten kwam. Wanneer de reeks verschijnt, is alleen nog niet duidelijk.

Abonnementen

In Nederland gaat het tot nu toe helemaal prima met HBO MAX, in de maand na de introductie hadden al 600.000 mensen een abonnement genomen en dat aantal is sindsdien alleen maar gestegen.