Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

HBO MAX en Discovery+ volgend jaar samengevoegd

Diensten | 12 dagen geleden | Irma Tomas

Streamingdiensten HBO MAX en Discovery+ worden in de zomer 2023 gefuseerd tot 1 platform. In eerste instantie gebeurt dat alleen in de VS. Daarna volgt de rest van de wereld. Het lijkt slecht nieuws te worden voor fans van HBO MAX.

Nederland is waarschijnlijk pas aan de beurt in 2024 maar voor die tijd zal de content van HBO Max al te zien zijn op Discovery en andersom. Het overkoepelende bedrijf van HBO MAX en discovery+ is Warner Bros. Discovery en dat ziet meer in 1 groot streamingplatform.

Levenslange korting

Wat deze fusie betekent voor abonnees van HBO MAX die bij de start van de streamingdienst een abonnement met levenslange korting van 50% hebben afgesloten, is nog niet bekend. HBO MAX betrad in maart van dit jaar de Nederlandse markt.  

Meer reality

Waarschijnlijk richt de nieuwe streamingdienst zich meer op realityseries zoals die nu ook al te zien zijn op Discovery+ en minder op de dramaseries, waarin HBO MAX gespecialiseerd is. En dat zou ontzettend jammer zijn omdat HBO MAX jaarlijks een flink aantal prachtige series maakt. 

Een naam voor de nieuwe giga-streamingdienst is nog niet bekend en datzelfde geldt voor de prijs.