Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Er komt geen live sport op Netflix, toch neemt het aantal abonnees toe

Diensten | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In tegenstelling tot andere streamingdiensten ziet Netflix-baas Ted Sarandos geen brood in live sport. Volgens hem kun je daar helemaal geen geld mee verdienen. 

Dat vertelde Sarandos tijdens een praatje over de kwartaalcijfers waarin hij bekendmaakte dat Netflix er -dankzij hits als de serie Wednesday- 7,7 miljoen abonnees bij heeft gekregen. In totaal heeft de streamingdienst nu 231 miljoen abonnementhouders. 

Viaplay

Maar live sport zit er voorlopig niet in. Dat is opvallend omdat andere streamingdiensten zoals Viaplay juist al hun geld op sport zetten. De Scandinavische dienst heeft o.a. de rechten van de Formule 1, de Premier League en het darten in huis gehaald. In de VS wagen ook Prime Video, Apple TV+ en Hulu zich aan live sport. 

Niet anti-sport maar pro-winst

Volgens Ted Sarandos is Netflix niet anti-sport maar wel pro-winst en volgens de CEO zit dat er nog niet in met live sport. "We hebben nog niet uitgevogeld hoe we winst kunnen maken met grote sporten via het abonnementenmodel."

Wel live

Sarandos vertelde ook dat Netflix andere live-uitzendingen wel ziet zitten. Dan zou het kunnen gaan om bijvoorbeeld een reünie-aflevering van een realityshow. De streamingdienst gaat vanaf 2024 ook de SAG Awards live uitzenden, een awardshow waarin prijzen voor films en series uitgereikt worden. 

Reclame

Sarandos had het ook nog even over het advertentiemodel dat momenteel wordt uitgerold. Daarin krijgen abonnees in ruil voor een lager maandbedrag reclames voor hun kiezen. Volgens Netflix gaat dat model de komende jaren voor 10% van de Netflix-inkomsten zorgen.