Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Documentaire 'Haaland: The Big Decision' over voetballer Erling Haaland te zien bij Viaplay

Diensten | 20 dagen geleden | Judith Regeling

©
Foto: Viaplay
©
Foto: Viaplay

Heb je altijd al alles willen weten over Erling Braut Haaland, een van de meest besproken voetballers van dit moment? Goed nieuws, want Viaplay geeft nu in de nieuwste documentaire Haaland: The Big Decision een kijkje in de geschiedenis van deze wereldster.Advertisement

Een 22-jarige die een documentaire krijgt over zijn verleden? Voor de onwetende kijker zal het vast vreemd overkomen, maar niets is minder waar.

Erling Braut Haaland

De Noorse voetbalspeler Erling Braut Haaland heeft namelijk al een cv waar menig van zijn leeftijdsgenoten alleen maar van kan dromen. Hij speelde - als zoon van de voormalig Noorse voetballer Alfie Haaland - al bij Red Bull Salzburg, maakte na de winterstop van 2019/2020 de overstap naar Borussia Dortmund om in mei van dit jaar voor maar liefst 60 miljoen overgekocht te worden door Manchester City. En ook daar gooit hij momenteel hoge ogen.

Haaland: The Big Decision

Maar hoe is dat eigenlijk gegaan en wanneer kwam het moment dat hij besloot over te stappen? Dat is allemaal te zien in de documentaire Haaland: The Big Decision, die sinds afgelopen zaterdag op Viaplay staat. Om dit tot stand te brengen, liep het productieteam sinds het voorjaar van 2022 met hem en zijn managementteam mee om alles rondom zijn leven en transfer vast te leggen. De kijker krijgt het dus vanaf het eerste moment mee.

Samenwerking met Viaplay

Het is goed mogelijk dat je Erling Braut Haaland vaker voorbij gaat zien komen op streamingdienst Viaplay. Hij is namelijk begin dit jaar aangesteld als ambassadeur, en die keuze is niet voor niets gemaakt. "Ik heb mijn hele leven al Engels voetbal gekeken en ben er ook supporter van. Dat ik nu zelf in de Premier League uit mag komen, is een droom die uitkomt. De samenwerking met Viaplay is daarbij de kers op de taart", aldus de voetballer in een statement.

Haaland: The Big Decision is vanaf nu te zien op Viaplay.