Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit zijn de best bekeken Netflix-originals tot nu toe in 2023

Diensten | 24 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Netflix is wereldwijd veruit de populairste streamingdienst en in de eerste paar maanden produceerde de dienst alweer flink wat hits. Welke films en series scoorden wereldwijd tot nu toe het beste in 2023?

10. The Pale Blue Eye 

De Amerikaanse officiersopleiding West Point is de locatie voor The Pale Blue Eye, de verfilming van een gelijknamige bestseller. In 1830 moet rechercheur Augustus Landor (Christian Bale) er een reeks gruwelijke moorden oplossen, en daarbij krijgt hij hulp van de jonge Edgar Allan Poe.

 

9. You People

Ezra Cohen (Jonah Hill) stapt in deze komedie per ongeluk in de auto bij Amira Mohammed (Lauren London) omdat hij denkt dat ze zijn deelauto-maatje is. Nadat Amira over de eerste schrik heen is, blijken de twee elkaar heel erg leuk te vinden. En dan is het tijd om de familie te ontmoeten. Bij Ezra vormt dat geen enkel probleem omdat hij in bezit is van twee progressieve en woke Joodse ouders, gespeeld door David Duchovny en Julia Louis-Dreyfus. Amira heeft bezorgde, zwarte moslimouders (Eddie Murphy en Nia Long) die hun twijfels hebben bij de nieuwe vriend van hun dochter. 

8. Kaleidoscope

Serie over een stel meesterdieven met een geweldig plan. Ze willen een zogenaamd onkraakbare kluis kraken en daarmee de grootste buit in de geschiedenis stelen. Het gaat om 7 miljard. Maar de kluis wordt extreem goed beveiligd en de politie is ook op haar hoede. Het bijzondere is dat je de afleveringen in willekeurige volgorde kan kijken. 

7. Your Place or Mine

Peter (Ashton Kutcher) en Debbie (Reese Witherspoon) hadden een keer seks in 2003 en werden daarna boezemvrienden. Wanneer ze een weekje van huis wisselen, ontdekken ze verrassende zaken over zichzelf en elkaar.

6. Physical: 100

100 super fitte Koreaanse mannen en vrouwen onder wie atleten, soldaten, brandweermannen en MMA-vechters worden onderworpen aan hele zware uitdagingen. En dat trok verrassend veel kijkers, ook in Nederland. 

5. Vikings: Valhalla

De avonturen van de vikingen blijven razend populair. Een derde seizoen zit er dan ook aan te komen. 

4. Glass Onion: A Knives out Mystery

Netflix heeft zeker geen kat in de zak gekocht toen het besloot om voor veel geld twee vervolgen op Knives Out, de bioscoophit uit 2019 te laten maken. Daniel Craig en de andere acteurs maken er een feestje van in deze vindingrijke film over privé-detective Benoit Blanc.

3. La Reina del Sur

Deze misdaadserie met hoofdrolspeler Teresa Mendoza was een tijdje geleden ook populair in Nederland maar de derde plek in de top 10 heeft het vooral te danken aan de populariteit in Latijns Amerika. 

2. Wednesday

Wednesday is een van de grootste successen tot nu toe, maar de serie over Wednesday Addams kwam al in november 2022 uit, vandaar dat ie niet op nummer 1 staat. Dankzij het succes is gelukkig al wel zeker dat er een tweede seizoen komt met Jenna Ortega als de bijzondere Wednesday. 

1. Ginny & Georgia seizoen 2

De verrassende nummer 1 van deze lijst is Ginny & Georgia over moeder Georgia die het niet zo nauw neemt met de wet en haar tienerdochter Ginny. Fans moesten twee jaar wachten op het nieuwe seizoen, maar ze haakten daardoor duidelijk niet af door de lange wachttijd. 

Ginny & Georgia

Komedie | serie | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Wednesday

Komedie | serie | 2022

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie