Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Apple TV+ is eerste streamingdienst die een Oscar wint

Diensten | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Apple TV+
©
Foto: Apple TV+

Niet Netflix maar Apple TV+ is ervandoor gegaan met de eerste Academy Award voor 'beste film' van een streamingdienst. Het was de film CODA die de hoogste eer kreeg. 

The Power of the Dog van Netflix was een van de favorieten voor de belangrijkste Oscar, maar uiteindelijk was het toch CODA dat won. De film is een hartverwarmende film over de 17-jarige Ruby (Emilia Jones) een meisje met dove ouders. CODA staat voor Child of Deaf Adults. 

Ruby

Ruby zit op de middelbare school maar ze helpt ook haar ouders met hun visbedrijf door te tolken. Wanneer ze bij het schoolkoor gaat en ontdekt dat ze een enorm zangtalent heeft, ontstaan er scheurtjes in het gezin. Zeker wanneer Ruby zich opgeeft voor een prestigieuze muziekschool ver van huis. Dat zou betekenen dat ze haar familie in de steek moet laten.

La Famille Bélier

De Oscar voor 'beste film' was niet de enig prijs die CODA kreeg, acteur Troy Kotsur won een beeld voor ‘beste mannelijke bijrol’. Hij is de eerste dove acteur die een Oscar te pakken heeft. CODA kreeg een derde beeld voor 'beste bewerkte scenario’, de film is namelijk een remake van de Franse film La Famille Bélier.

CODA is te zien op Apple TV+

En voor wie graag nog eens wil kijken naar de klap die Will Smith uitdeelde aan Chris Rock. Dat kan hier.