Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Een RoboCop tv-serie? Amazon heeft grote plannen met MGM

Diensten | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: MGM
©
Foto: MGM

Vorig jaar legde Amazon de hand op MGM en daarmee de omvangrijke catalogus van de filmstudio. Het bedrijf is nu druk bezig om nieuwe series en films te ontwikkelen op basis van klassiekers als RoboCop, Rocky en James Bond. Al die titels belanden dan vroeg of laat op MGM+, een zogeheten Channel op Amazons streamingdienst Prime Video.

De meeste plannen van Amazon verkeren nog in een beginstadium, volgens de insiders van Deadline. Wel is duidelijk dat Amazon de 8,5 miljard dollar die het heeft neergelegd voor MGM wil gaan terugverdienen met een grote waaier aan films en series, gebaseerd op de films waarvan het nu de rechten heeft.

RoboCop en Stargate

Zo zijn er plannen om RoboCop uit te werken als tv-serie en mogelijk later ook een bioscoopfilm. Ook wordt de Stargate-franchise mogelijk weer opgestart met een nieuwe serie en/of film. Daarnaast zijn er plannen voor tv-series rond de filmkomedies Barbershop en de zeven huurlingen uit de klassieke western The Magnificent Seven.

Rocky en Poltergeist

De MGM-catalogus is een ware schatkist vol personages, verhalen en werelden waarmee Amazon nu aan de slag kan. Wat te denken van een tv-serie over Rocky of Creed? Nieuwe films van The Pink Panther, The Thomas Crown Affair of Legally Blonde? Ook Fame en Poltergeist staan op het lijstje van titels die mogelijk een vervolg krijgen op het grote of kleine scherm.

Creed en Rocky
Creed en Rocky

James Bond

Natuurlijk heeft Amazon ook de rechten van de James Bond-films in huis gehaald, waar we ons zeker wel een stuk of vijf tv-series bij kunnen voorstellen. Voorlopig doet Amazon het echter rustig aan. Natuurlijk zijn er plannen voor een volgende bioscoopfilm, maar verder ligt er voorlopig alleen nog het idee van een realityspelshow waarin kandidaten de wereld rond moeten racen om 007-achtige opdrachten uit te voeren. De winnaar van 007's Road to a Million gaat naar huis met een miljoen. Britse ponden natuurlijk.

Wanneer?

Natuurlijk is er geen enkele garantie dat alle genoemde projecten echt worden uitgevoerd. Maar met zoveel plannen lijkt MGM+ de komende jaren een streamingdienst te worden om in de gaten te houden. Ze kunt een abonnement nemen op MGM+ als je al lid bent van Prime Video, de streamingdienst van Amazon. Bovenop de 2,99 euro voor Prime Video betaal je dan 3,99 euro voor MGM+. MGM+ is een van de Channels die je kunt kiezen bovenop je Prime Video abonnement.

MGM+
MGM+