Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort beschikbaar

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Wie gaan er met de prijzen van door?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Hier vind je alles over NLZIET

Diensten | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Ook als filmfanaat en bingewatcher heb je wel eens behoefte aan live televisie, bijvoorbeeld voor het nieuws of een sportwedstrijd. NLZIET is dan de perfecte oplossing.

NLZIET combineert de programmacatalogus van de belangrijkste Nederlandse publieke en commerciële zenders met 34 live tv-kanalen. Alles voor een aantrekkelijke maandprijs en met uitgebreide kijkmogelijkheden.

Het bedrijf

NLZIET is een bijzondere samenwerking tussen de publieke en commerciële zenders in Nederland. De concurrenten NPO, RTL en Talpa hebben de handen ineengeslagen en hun afzonderlijke streamingdiensten gecombineerd in één product.

NPO, RTL en Talpa lanceerden NLZIET op 1 juli 2014. NLZIET presenteert zich als streamingdienst waar je programma's terug kunt kijken, maar vooral als alternatief voor het televisieabonnement bij de reguliere tv-aanbieder.

NLZIET heeft plannen om het zenderaanbod verder uit te breiden (mogelijk met de Vlaamse zenders en zenders van Discovery Networks) en een nog sterkere concurrent te worden van reguliere tv-aanbieders.

Het product

NLZIET is een streamingdienst waar je onbeperkt kunt kijken naar het archief van programma's van de publieke omroep (NPO) en de commerciële zendergroepen RTL en Talpa. In feite is het een bundeling van de losse streamingdiensten NPO Plus (NPO), RTL XL (RTL) en KIJK (Talpa).

Daarnaast kun je met NLZIET live kijken naar 34 Nederlandse tv-zenders. Van de NPO zijn dat de landelijke zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 en de themazenders NPO 1 extra, NPO 2 extra, NPO Zappelin extra, NPO Nieuws en NPO Politiek.

Ook zijn de twaalf publieke regionale zenders te zien.

Van de zendergroep RTL kun je de kanalen RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8 en de themazenders RTL Z, RTL Crime, RTL Lounge en RTL Telekids zien bij NLZIET.

Talpa is vertegenwoordigd met SBS 6, Net5, Veronica/Disney XD en TV 538.

Bij alle zenders kun je met NLZIET gebruik maken van Begin gemist. Als je halverwege een uitzending binnenvalt, kun je terugspoelen naar het begin.

Om optimaal te kunnen concurreren met reguliere tv-aanbieders als Ziggo en KPN zorgt NLZIET voor zoveel mogelijk mogelijkheden oom naar de dienst te kijken. Mediaspelers en Smart TV spelen daarbij een grote rol.

Programma's downloaden is bij NLZIET niet mogelijk. Bij de programma's van RTL en Talpa kun je bij het terugkijken niet vooruit of terugspoelen.

De doelgroep

NLZIET richt zich heel scherp op de cordcutter: de kijker die vooral online kijkt en daarom zijn tv-abonnement bij de reguliere tv-aanbieder opzegt. Dat kan een flinke besparing opleveren, en daarmee is je abonnement op NLZIET zo terugverdiend.

Het aantal beschikbare live zenders is daarom de laatste jaren gestaag uitgebreid. Ook werden er apps voor diverse mediaspelers gelanceerd en kregen bepaalde zenders een betere beeldkwaliteit.

Behalve voorde cordcutter is NLZIET ook ideaal voor liefhebbers van Nederlands kijkvoer.

Het aanbod

NLZIET bestaat uit een video on demand-gedeelte, plus 34 live zenders ban NPO, RTL en Talpa.

Op het video on demand-gedeelte van NLZIET vind je niet alleen een indrukwekkend archief van programma's van de publieke omroep, maar ook talloze series, soaps, films, realityshows en lifestyleprogramma's die zijn uitgezonden door RTL en Talpa.

Dit archief wordt voortdurend aangevuld met nieuwe uitzendingen. Meestal gebeurt dit vrij snel na het einde van de uitzending, en in ieder geval binnen een uur.

Alle programma's in het archief kijk je reclamevrij.

Programma's waarvoor de NPO de rechten heeft blijven beschikbaar in het archief. Programma's van RTL en Talpa zijn gewoonlijk een jaar beschikbaar.

Soms laten uitzendrechten het niet toe dat een programma langer dan een bepaalde periode beschikbaar is in NLZIET. Dit is vaak het geval met buitenlandse producties

Sommige programma's kun je op NLZIET zelfs al bekijken voordat ze op tv zijn uitgezonden. Deze staan handig bij elkaar onder de rubriek Vooruitkijken.

Verder vind je handig je favoriete serie onder de Serie-rubriek en staan alle films bij elkaar onder Films.

De 34 tv-zenders van NLZIET worden doorgegeven met reclames. Dus tussen de programma's door bij de NPO-titels en met reclameonderbrekingen bij de programma's van RTL en Talpa.

Abonneren en kosten

NLZIET kent maar één abonnementsvorm die je toegang geeft tot de 34 live zenders en je onbeperkt laat kijken in het video on demand-aanbod.

Je kunt je abonneren op NLZIET via www.nlziet.nl.

De eerste maand kijk je gratis naar NLZIET. Daarna betaal je het reguliere maandtarief van 7,95 euro.

Geaccepteerde betaalmethoden zijn iDEAL, PayPal en creditcard. Bij het aangaan van de proefperiode wordt één eurocent afgeschreven om je bankgegevens te checken. Als je je abonnement gedurende deze proefperiode stopt, betaal je verder niets.

Kijken

Omdat NLZIET een alternatief wil bieden voor de reguliere tv-aanbieder geeft de dienst je veel verschillende manieren om te kijken, ook op het scherm van je televisie. Een overzicht:

- Smartphone en tablet: voor smartphones en tablets van Apple (de iPhone en iPad) is er een NLZIET app in de App Store. Voor smartphones en tablets met Android is er een app in de Google Play Store. Vanuit deze apps kun je naar je tv streamen met Chromecast via een Chromecast dongle. Op een Apple apparaat kan dit ook met AirPlay via een Apple TV mediaspeler.

- Laptop en pc: op Windows of Mac computers en laptops kun je NLZIET kijken met je browser. Ga daarvoor naar www.nlziet.nl. Het werkt met alle populaire browsers: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge en Safari.

- Smart TV: voor Smart TV's van verschillende fabrikanten biedt NLZIET een app. Je kijkt NLZIET op je Smart TV van Samsung, LG, Philips, Sony en Panasonic.

- Mediaspeler: NLZIET heeft een app voor de Apple TV mediaspeler vanaf generatie 4. Ook voor mediaspelers met Android TV - zoals de Nvidia Shield TV, Mi Box en Mi TV Stick - is er een app. Zelfs op de Fire TV Stick van Amazon vind je de app voor NLZIET.

- Gameconsole: ook op de PlayStation 4 kun je de NLZIET app installeren

Met een abonnement op NLZIET kun je op twee apparaten tegelijk kijken.

NLZIET biedt porgramma's aan in de hoogst beschikbare beeldkwaliteit. Voor veruit de meeste programma's is dat HD-kwaliteit, maar soms zul je een titel in SD-kwaliteit tegenkomen. Ultra HD wordt niet aangeboden.

Tips en trucs

- Wil je op vakantie graag op de hoogte blijven van het Nederlandse nieuws en programma's? Met een abonnement op NLZIET kun je in de hele EU kijken. Bedenk wel dat je een abonnement alleen vanuit Nederland kunt afsluiten, dus regel het voor je vertrekt.

- Heb je geen Smart TV, maar kijk je toch liever op een groot scherm dan op je telefoon? Met een Chromecast dongle is dat zo voor elkaar. Dit apparaatje steek je in een HDMI-ingang van je tv. Na installatie kun je in de NPO-app klikken op het cast-icoon om de video via de Chromecast op je tv weer te geven.

- Kijk je bij je reguliere tv-provider eigenlijk vooral naar de Nederlandse zenders en heb je niet zo'n behoefte aan themakanalen voor sport, nieuws of film? Dan kun je overwegen je tv-pakket op te zeggen en een aanzienlijk goedkoper abonnement te nemen op NLZIET. Als je al een abonnement hebt op NPO Plus kun je dat ook opzeggen, want alles wat je op NPO Plus kunt zien, zie je ook op NLZIET. Bedenk wel dat je natuurlijk altijd een internetabonnement nodig hebt.