Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Hier vind je alles over KPN on demand

Diensten | 1 jaar geleden | Jorrit van Broekhoven

Net als de grote concurrent Ziggo biedt KPN zijn abonnees met Interactieve TV een on demand aanbod van series en films. De bruikleendecoder en Interactieve TV-app zijn de belangrijkste kijkmogelijkheden.

Waar Ziggo klanten lokt het de titels van HBO, is het aanbod van KPN vrij bescheiden. Toch zijn de films en series een aardige bonus voor kijkers met een Pluspakket.

Het bedrijf

Het aanbieden van televisie is eigenlijk een vrij nieuwe activiteit van KPN. Ontstaan uit de PTT hield het bedrijf zich oorspronkelijke bezig met telecommunicatie. Momenteel is KPN in abonnee-aantallen de tweede tv-aanbieder van Nederland, achter Ziggo.

KPN levert televisie in twee vormen: Digitenne via de ether, en Interactieve TV via DSL (koperdraad) en glasvezel.

Alleen via Interactieve TV levert KPN ook video on demand. Dit doet het bedrijf deels als doorgeefluik voor andere partijen – zoals Videoland en Film1 – maar daarnaast heeft KPN ook een eigen on demand aanbod.

Het product

Het on demand aanbod van KPN is onderdeel van het Pluspakket van KPN Interactieve TV. Dit Pluspakket omvat naast deze on demand series en films ook meer dan 25 extra tv-zenders. Het is uitsluitend beschikbaar voor KPN-abonnees met Interactieve TV.

De on demand catalogus bestaat uit een selectie series en films waar maandelijks titels bijkomen en uit verdwijnen. De bruikleendecoder is de belangrijkste manier om de titels te bekijken.

Oorspronkelijk bood KPN via het on demand platform ook exclusieve series aan. KPN Originals als B.A.B.S., Brussel en Fenix waren alleen voor KPN-klanten te zien onder de noemer KPN Presenteert. Dit ambitieuze project is in 2018 gestaakt, maar de series zijn nog wel in het aanbod te vinden.

Het on demand aanbod van KPN is via diverse apparaten beschikbaar. Via de bruikleendecoder is het aanbod niet erg gebruiksvriendelijk te raadplegen. Wel is het handig dat KPN aangeeft welke films er recentelijk zijn bijgekomen ('Onlangs toegevoegd') en welke er gaan verdwijnen ('Laatste kans').

De doelgroep

De voornaamste reden om als abonnee van KPN Interactieve TV te kiezen voor het Pluspakket zijn de extra zenders: kinderkanalen, documentairezenders, NPO-themakanalen, erotiek en meer.

Dat er ook een on demand aanbod bij het Pluspakket hoort is een leuke bonus.

Ooit had KPN de ambitie om klanten te lokken met exclusieve series die speciaal werden geproduceerd voor KPN Presenteert, maar dit platform is ter ziele.

Momenteel is het on demand platform dan ook vooral interessant voor de tv-kijker die zoekt naar een film of serie omdat er op de tv-zenders even niets leuks te vinden is.

Het aanbod

Het volledige titelaanbod van series en films bij KPN on demand is pas zichtbaar als je al een abonnement hebt. De catalogus bevat enkele honderden series en films.

Bij de series vind je veel bekende titels die al eens op tv zijn uitgezonden. Toch zijn er zeker aantrekkelijk titels bij, zoals het populaire Vikings, actiedrama Station 19, de Scandinavische detectiveserie The bridge en de Britse misdaadthriller The fall.

Daarnaast is er een ruime selectie kinderseries en natuurseries. Ook kun je er complete shows zien van diverse Nederlandse cabaretiers.

De oudere exclusieve KPN-titels Brussel en B.A.B.S. zijn ook in het serieaanbod aanwezig.

Ook de filmselectie bestaat voor een groot deel uit titels die al eens op de reguliere tv-zenders zijn langsgekomen. Het zijn voornamelijk titels uit de laatste 15 jaar, met hier en daar een vrij recente films, zoals Fantastic beasts: The crimes of Grindelwald.

Nederlandse films zijn goed vertegenwoordigd. Er is ook een kleine selectie van filmhuisfilms en films uit niet-Engelstalige landen.

Abonneren en kosten

Alleen klanten van Interactieve TV van KPN kunnen een abonnement nemen op het Pluspakket waarvan het on demand aanbod onderdeel is.

Dit Pluspakket kost 9,99 euro per maand. Dit bedrag komt bovenop de kosten van je abonnement op Interactieve TV. Klanten met Hussel (www.kpn.com/hussel.htm) betalen minder.

Naast een on demand catalogus met films en series krijg je als Pluspakket-abonnee ook meer dan 25 extra tv-zenders.

Abonnee worden van KPN kan op www.kpn.com.

Als je al een abonnement hebt op Interactieve TV van KPN kun je het Pluspakket aanzetten op www.kpn.com/televisie/pakketten/pluspakket.htm.

De betaling van het Pluspakket loopt via de maandelijkse KPN-factuur.

Kijken

Het on demand aanbod van KPN Interactieve TV vind je natuurlijk op de bruikleendecoder die je bij het abonnement krijgt. Maar je kunt de films en series ook bekijken via bijvoorbeeld je smartphone en tablet.

- Smartphone en tablet: met de app voor Interactieve TV van KPN kun je de series en films uit het on demand aanbod bekijken. Voor smartphones en tablets van Apple (iPhone en iPad) vind je deze app in de App Store. Voor smartphones en tablets met Android is er een app in de Google Play Store. Vanuit deze mobiele apps kun je titels op een groter scherm weergeven met Chromecast in combinatie met de Chromcast dongle. Op Apple-apparaten kan dat ook met AirPlay in combinatie met de Apple TV mediaspeler.

- Laptop en pc: op een Windows of Mac computer kun je de series en films van KPN bekijken via de website tv.kpn.com. Geschikte browsers zijn Chrome, Safari, Firefox en Edge.

- Smart TV: een app voor Interactieve TV van KPN is ook beschikbaar op Smart TV's van Samsung.

- Bruikleendecoder: KPN-abonnees met een bruikleendecoder voor Interactieve TV vinden het on demand aanbod in het ontvangermenu onder 'Films' en 'Series'.

De beeldkwaliteit van de meeste films en series is HD. Titels in Ultra HD worden nog niet on demand aangeboden.

Tips en trucs

- KPN-klanten die verschillende producten afnemen – zoals internet, tv en mobiele telefonie – kunnen korting krijgen op hun maandelijkse kosten met Hussel (www.kpn.com/hussel.htm). Met Hussel kost het Pluspakket geen 9,99 maar 6,99 euro per maand. Heb je ook telefonie via KPN, dan krijg je nog eens 5 euro korting op je maandbedrag.

- Wil je de films en series uit het on demand aanbod bekijken op een tv waar geen bruikleendecoder op is aangesloten? Dan kun je gebruik maken van de Interactieve TV app voor smartphone of tablet en een Chromecast dongle. Dit apparaatje steek je in een HDMI-ingang van je tv. Na installatie kun je in de Interactieve TV app op je smartphone of tablet klikken op het cast-icoon om de video via de Chromecast op je tv weer te geven.