Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Alles over de Guidinc Streaming Video Awards

Awards | 7 maanden geleden | Constance van Amstel

De Guidinc. Streaming Video Awards worden dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de beste series en films op de streamingdiensten van Nederland. Klinkt leuk, maar wat is dat?

Jeroen de Goeij, hoofdredacteur van Guidinc., legt uit.

Waarom organiseren wij de Guidinc. Awards?

“Omdat streaming video een hot topic is! Iedereen heeft het over films en series, over wat je écht moet kijken en wat soms ook ronduit tegenvalt. Half Nederland is verslaafd aan Netflix, Videoland, Disney+, Prime Video en al die andere streamingdiensten en is altijd wel ergens fan van. Maar wat is echt de beste serie? En de beste film? Met de Guidinc. Awards weten we dat voor eens en voor altijd.”

Zijn er alleen maar prijzen te winnen voor series en films?

“Nee hoor! We reiken ook Awards uit aan de beste documentaire, de favoriete streamingdienst en het favoriete koppeltje. Dat kan een liefdesduo zijn, of een speurdersduo, maar bijvoorbeeld ook gezworen tegenstanders. Echt een leuke categorie om op te stemmen. Ook leuk en eenmalig dit jaar: beste quote uit een tv-serie. Aller tijden. Is dat bijvoorbeeld 'How are you doin?' van Joey uit Friends? Of misschien wel 'I drink and I know things' van Tyrion uit Game of Thrones. Of toch een van die andere gevleugelde quotes? Ook hier: het publiek beslist. Maar ik kan je alvast vertellen: wij hebben al een hele berg pakkende citaten geselecteerd.”

Dus komt er geen jury aan te pas?

“Wel in het begin, om de eerste selectie te maken, maar verder is het helemaal aan de Nederlandse kijker om te stemmen. En als iets niet door ons geselecteerd is, dan is er tijdens het stemmen ruimte om zelf een naam of titel in te vullen. De notaris stelt vervolgens de uitslag vast, dus deze verkiezing is echt onpartijdig en onafhankelijk. De awards gaan echt naar de winnaars die het Nederlandse publiek het leukste vindt!”

Wie zitten er eigenlijk in de jury die de voorselectie doet?

“De jury bestaat uit het team achter Guidinc., aangevuld met professionals uit het werkveld. Vanuit Guidinc. zijn dat Irma Tomas, Jorien Slager, Maartje de Bruijn, Niels van Rijn, Rebecca Schijven en Constance van Amstel. Ikzelf doe natuurlijk ook mee. Daarnaast zijn freelance mediajournalisten Eric de Munck (ook bekend van RTL Boulevard) en Jorrit van Broekhoven (ook bekend van De Volkskrant) aangetrokken. De smaken aan de vergadertafel lopen nogal uiteen, dus ik kan je wel vertellen dat er flinke discussies gevoerd worden. We willen de stemmers van Nederland een brede keuze geven. Voor ieder wat wils, iets van alle belangrijke streamingdiensten. Maar het moet wel de moeite waard zijn natuurlijk.”

Maken echt alle series en films kans op een prijs?

“Er zijn wel een paar voorwaarden. Het belangrijkste: om kans te maken moeten de films, de documentaires en de seizoenen van de series tussen 1 oktober 2019 en 1 oktober 2020 in première zijn gegaan op een van de grote streamingdiensten van Nederland. Een kanshebber mag al op tv of in de bioscoop te zien zijn geweest, maar het gaat bij ons echt om het streamen. Is het een serieuze kijkoptie voor de streaming-fan? Ook nog belangrijk: als het gaat om films dan moet het ook een ‘original’ zijn. Niet zomaar een aangekochte bioscoopfilm dus, maar een exclusieve kijkervaring.”

Hoe ziet de verkiezing eruit?

“Stemmen kan alleen tijdens de nominatieronde, van 20 oktober tot 17 november. De prijsuitreiking is op 2 december.”

Dus er komt ook een uitreiking?

“Ja, dat gaan we zeker doen. Op 2 december onthullen wij de winnaars. Maar omdat dit ons eerste jaar is en we nog steeds te maken hebben met de vervelende gevolgen van Corona doen we de uitreiking online. Het zal op onze platformen en onze socials te volgen zijn. En die van onze partners. Maar daarover maken laten meer bekend." 

Krijgt de winnaar ook iets, naast natuurlijk de eeuwige roem?

“Jazeker! Een fantastische Guidinc. Award. Een aanwinst voor ieder prijzenkast. Leuk om te geven, nog leuker om te winnen.” 

Waar kun je stemmen?

“Alleen op ons online platform Guidinc.nl”

En als laatste vraag, wat is Guidinc.nl nou precies?

“Dat is het grootste online platform in Nederland waar je heel snel kunt vinden wat je kunt kijken en waar. Wij tippen alleen maar series, films en documentaires. Dus als je iets leuks zoekt om te bingen… Je weet nu waar je moet zijn.”

 

Guidinc. Streaming Video Awards in het kort 

Nominatieronde: 20 oktober - 17 november

Online Awardshow - 2 december

Moet te zien zijn geweest in periode 1 oktober 2019 – 1 oktober 2020

Categorieën

  • Beste serie
  • Beste ‘Original’ film
  • Beste documentaire
  • Favoriete koppel in een serie of een film
  • Favoriete quote uit tv-serie aller tijden
  • Favoriete streamingdienst

Op de hoogte blijven van alles rondom de Guidinc. Streaming Video Awards? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief via Guidinc.nl/awards.