Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De favoriete series van Stella Bergsma

Awards | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Frank Bergsma
©
Foto: Frank Bergsma

Nu je kan stemmen voor de Guidinc Streaming Video Awards zijn we ook wel benieuwd naar de favoriete series van bekende Nederlanders. Deze keer auteur en tv-persoonlijkheid Stella Bergsma. 

 Stem hier!

“Ik ben tegen guilty pleasures, ik voel me niet guilty om mijn pleasures. Helaas komt er vanwege corona momenteel weinig soeps uit en ook de productie van lopende projecten is opgeschort. Jammer, want ik kan bijvoorbeeld niet wachten op het nieuwe seizoen van Succession. Een fantastische, scheermesscherp geschreven serie die terecht zeven Emmy’s heeft gewonnen: het is een Shakespearean tragedy in een modern jasje.

The morning show

Ik vind The morning show op Apple TV om dezelfde reden een aanrader: sterk geschreven en geacteerd en heel belangrijk: het verhaal is niet zwart-wit. Steve Carrell wordt als zogenaamde #metoo-dader neergezet als mens die oprecht niet wist dat hij over de schreef ging. Dergelijke nuance vind ik altijd goed en dapper van Carrell dat hij de rol aandurfde.

I may destroy you

Een echt verborgen pareltje is trouwens de serie The Act (Hulu) met Patricia Arquette, een ondergewaardeerde dramaserie die volgens mij door weinigen gevonden is. Easy op Netflix heeft ook indruk op me gemaakt: een reeks losse verhalen over actuele thema’s en mensen van nu. Samen met Sunny Bergman en andere schrijvers werk ik momenteel aan Klaarwakker, een nieuwe dramaserie die een beetje in de geest is en hopelijk ook wat weg gaat hebben van I may destroy you (Ziggo), wat verreweg de beste serie is die ik dit jaar gezien heb.

Mrs. America

Nog een laatste tip: Mrs America op Ziggo: een miniserie over de waargebeurde geschiedenis van het feminisme in de Verenigde Staten. Betty Friedan en Gloria Steinem vechten met hun aartsvijand de oerconservatieve Phyllis Schlafly om de ERA (Equal Rights Amendment). Door je ingebouwde gevoel voor rechtvaardigheid zit je aan de buis gekluisterd en als je uitgekeken bent wil je meteen de politiek in.

The queen's gambit

Oh terwijl we aan de telefoon zitten voor dit interview krijg ik via app alweer een tip van een vriendin dat The queens gambit (Netflix) een geweldige nieuwe miniserie is over een vrouwelijk schaakgenie.  Dus ik loop weer te zeuren met mijn niet veel soeps: zo zie je maar lock down of niet, er is altijd hoop!”

Je kunt nog een paar dagen stemmen voor de Guidinc. Streaming Video Awards. 

Stem hier!

I May Destroy You

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie