Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Guidinc. Streaming Video Awards: 9 series met een lach en een traan

Awards | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Comedy en drama liggen vaak dicht bij elkaar. Deze negen series waarop je kunt stemmen voor de Guidinc. Streaming Video Awards, zijn dramatisch grappig en komisch tragisch.

 

Stem hier!

1. After life

Tony in After life (Netflix) is niet gelovig, en datzelfde geldt voor Ricky Gervais, die de serie bedacht en de rol van Tony speelt. Net als Tony steekt Gervais zijn atheïsme niet onder stoelen of banken: het speelt ook een belangrijke rol in zijn comedy The invention of lying.

2. Jane the virgin

Jane the virgin (Netflix) is losjes gebaseerd op Juana la virgen, een Venezolaanse 'telenovela'. De telenovela is een format dat vooral populair is in Latijns-Amerika. Het vertelt een afgerond verhaal in een vooraf vastgesteld aantal dagelijks uitgezonden afleveringen. De 153 afleveringen van Juana la virgen werden er op de Venezolaanse tv in een half jaar doorgejaagd.

3. The marvelous mrs. Maisel

Stand-upkomiek Midge Maisel en haar agent Susie Myerson hebben niet echt bestaan, maar werden verzonnen voor de serie The marvelous mrs. Maisel (Amazon Prime Video). Voor de personages liet bedenker Amy Sherman-Palladino zich inspireren door comédienne Joan Rivers en impresario Sue Mengers. Midges vriend en collega Lenny Bruce is wel een historisch personage.

4. The morning show

De hoofdrollen in The morning show (Apple TV+) worden gespeeld door Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. Het is niet de eerste keer dat deze diva's het scherm delen, want eerder speelde Witherspoon de jongere zus van Rachel (Aniston) in Friends. Sindsdien zijn de twee vriendinnen gebleven.

5. Mythic quest: Raven's banquet

De comedy Mythic quest: Raven's banquet speelt zich af op het kantoor van een gamestudio en is een van de pareltjes van Apple TV+. Tijdens de coronacrisis maakte het team achter de serie via Zoom een speciale bonusaflevering, waarin de collega's zich door de moeilijke thuiswerkperiode proberen te slaan.

6. Never have I ever

De puberperikelen van de Amerikaans-Indiase Devi in Never have I ever (Netflix) zijn gebaseerd op de ervaringen van Mindy Kaling, die de serie bedacht. Kaling brak door als actrice met haar rol als Kelly Kapoor in The office, waaraan ze ook meeschreef. Ze kreeg haar eigen show met The Mindy project en maakte een tv-serie naar de film Four weddings and a funeral.

7. The politician

Gwyneth Paltrow is zo druk met haar bedrijf Goop dat ze niet veel tijd overhoudt om te acteren. Voor The politician (Netflix) maakte ze een uitzondering, want de actrice is getrouwd met Brad Falchuk en goed bevriend met Ryan Murphy, de showrunners van de serie. Falchuk en Murphy maakten eerder samen de successeries Glee en American Horror Story.

 

8. Sex education

Sex education (Netflix) speelt in het fictieve Britse plaatsje Moordale, maar de school heeft meer weg van een Amerikaanse highschool. En hoewel de serie in het heden speelt (smartphones, internet), komen de outfits en auto's uit de jaren tachtig. Showrunner Laurie Nunn brengt hiermee een ode aan de tienerfilms van John Hughes (The breakfast club, Ferris Bueller's day off).

9. Younger

In Younger (Netflix) doet de veertigjarige Liza Miller alsof ze 26 is om kans te maken op een baan. Sutton Foster is in de rol van 'jonge Liza' heel geloofwaardig, maar was bij de start van het eerste seizoen zelf ook echt veertig. In de echte wereld kan het nog gekker: actrice Stockard Channing werd op 33-jarige leeftijd gecast voor de rol van de achttienjarige Rizzo in Grease.

Op al deze series kun je nog een paar dagen stemmen voor de Guidinc. Streaming Video Awards. Doen hoor! 

Stem hier!