Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De favoriete series van Richard Groenendijk

Awards | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Estera Marysia
©
Foto: Estera Marysia

Je kunt nog maar 1 dag stemmen voor de Guidinc. Streaming Video Awards. Laat weten wat jouw favorieten zijn. Cabaretier en tv-persoonlijkheid Richard Groenendijk geeft alvast het goede voorbeeld.

Stem hier!

‘Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen van The crown. Ik houd heel erg van kostuumdrama’s en hoe dat in het koningshuis gaat, dat gekonkel. Je hebt het idee dat je binnen in het paleis komt, maar dat slaat nergens op, want het is ook maar een interpretatie ervan. 

Dead to me (Netflix) vind ik ook heel goed, met Christina Applegate van Married… with children. Heel grappig! De echtgenoot van een vrouw is doodgereden en de dader reed door. Die vrouw gaat met een vriendin op zoek naar de dader. Het is een zwarte comedy, heel geestig.

Ik ben heel erg dol op Ozark (Netflix). Die serie gaat over een man die tot in zijn nek in het witwassen van geld zit en zijn hele gezin daarin meesleept. Het begint als een eenmalige wanhoopsactie en eindigt in een volledig drugskartel. Daarin wordt zo verschrikkelijk goed gespeeld. Vooral door de hoofdrolspelers Jason Bateman en Laura Linney.

Mijn ultieme favoriet is volgens mij al vijftien jaar oud. Six feet under (Ziggo),  over een familie van begrafenisondernemers. Die is zo mooi. Van de laatste scene, de laatste tien minuten, moet ik gewoon janken. Dochter Claire, zij is fotograaf, verhuist naar de andere kant van het land. En dan zie je hoe het verder gaat met alle hoofdrolspelers. Een broer gaat dood en op het einde ligt zijzelf als een oude vrouw op een bed. Je moet je bedenken dat je op dat moment al zes seizoenen met die familie hebt meegeleefd. Ze worden onderdeel van je. Onwaarschijnlijk mooi.

Stem hier!

Mijn andere ultieme favoriet kijk ik via streamingdiensten uit Amerika. Dat zijn de Golden girls, een sitcom over vier oudere vrouwen die samen in een huis wonen. Het is uit de jaren 80, begin jaren 90. Er zijn er nu drie dood, alleen Betty White leeft nog. Ik ben zo’n enorme fan dat ik naar dat huis van ze ben gegaan toen ik in Amerika was. De serie kun je nog via dvd’s krijgen, want het is niet te zien via streamingsdiensten in Nederland.

Dexter (Amazon Prime Video) heb ik ook verslonden. Wat ik zo goed vind: hij is een seriemoordenaar, maar je staat aan zijn kant. Dat vind ik heel knap bedacht. Hij vermoordt alleen slechte mensen. Je denkt: ja, maak hem af, zet nu dat mes op zijn keel. Het is verschrikkelijk! Er komt nu een vervolg, want het einde was dat hij met zijn bootje de mist invoer.  Ik ben benieuwd wat er straks gaat gebeuren.’

Is Ozark ook jouw favoriete serie? Of hou je meer van Sex education of Undercover? Laat je stem horen in de Guidinc. Streaming Video Awards! 

Stem hier!

Dexter

misdaad | serie | 2006

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie