Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Guidinc. Streaming Video Awards: Wat als…? 8 series vol fantasie

Awards | 6 maanden geleden | Irma Tomas

Een alternatief Hollywood, een duivelse politieman, een apocalyptische koffiebar en avonturen in de ruimte. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het komt voorbij in deze acht tv-series die zijn genomineerd in de Guidinc. Streaming Video Awards.

 

Stem hier!

Away

Tijdens de opnames van ruimtedrama Away (Netflix) moest Hilary Swank acteren dat ze gewichtloos was. Het moeilijkst vond ze om haar bewegingen te vertragen, maar op normale snelheid te blijven spreken. Als je opzettelijk traag beweegt, vertraag je namelijk automatisch ook je spraak. Probeer het maar eens.

 


Barrie Barista en het einde der tijden

De bizarre serie Barrie Barista en het einde der tijden (Videoland) heeft een simpele opzet, met Barrie (Henry van Loon) achter de bar en aan de andere kant steeds wisselende klanten. Die starre opzet werkt uitstekend, maar was ook noodzakelijk om de serie in coronatijd te kunnen opnemen. Wat je noemt van een nood een deugd maken.

 
 
 

The expanse

De sf-serie The expanse (Amazon Prime Video) geeft een realistisch beeld van de ruimtevaart. Het versnellen en remmen van een ruimteschip, gewichtloosheid, het vacuüm van de ruimte: alles klopt. Om dramatische redenen werd er één uitzondering gemaakt: je kunt de ruimteschepen voorbij horen vliegen, terwijl de ruimte eigenlijk doodstil is.

Stem hier op The expanse!


Hollywood

In de dramaserie Hollywood (Netflix) schetst showrunner Ryan Murphy een versie van Hollywood in de jaren veertig die nogal afwijkt van de feiten. In 'Murphywood' heeft acteur Rock Hudson (foto) al vroeg een glanzende carrière en doet hij niet moeilijk over zijn homoseksualiteit. In werkelijkheid ontdekte de wereld pas in de jaren tachtig dat de acteur homo was, toen bekend werd dat hij aan aids leed.

Stem hier op Hollywood!


Lucifer

Het titelpersonage uit de serie Lucifer (Netflix) is een demon die misdaden oplost in Los Angeles, en komt oorspronkelijk uit Neil Gaimans stripreeks The Sandman. Lucifer was zo populair dat hij een eigen stripserie kreeg, en de tv-serie die daarop werd gebaseerd heeft nu al vijf seizoenen veel succes. Inmiddels werkt Netflix ook aan een verfilming van The Sandman.

Stem hier op Lucifer!


Outlander

Het scheelde weinig of Outlander (Ziggo Movies & Series) had nooit bestaan. Diana Galbadon bedacht het verhaal als oefening omdat ze professioneel schrijfster wilde worden, maar had nooit het plan om het boek te publiceren. Ze kwam op het idee voor Outlander door een aflevering van Dr. Who, waarin de tijdreiziger midden in een oude Schotse oorlog belandt.

Stem hier op Outlander!


Tell me a story

Elk seizoen van Tell me a story (Videoland) is opgebouwd rond drie bekende sprookjes. In het eerste seizoen kun je Roodkapje, Hans en Grietje en De drie biggetjes herkennen, en seizoen twee draait om Belle en het beest, Doornroosje en Assepoester. Als de serie niet was geschrapt zou het derde seizoen Sneeuwwitje, Jaap en de bonenstaak en Rapunzel hebben bewerkt.

Stem hier op Tell me a story!


Westworld

De pianola in de saloon in het eerste seizoen van Westworld (Ziggo Movies & Series/HBO) speelt verschillende moderne melodieën. Zo kun je Black hole sun van Soundgarden, Paint it black van The Rolling Stones en No surprises van Radiohead voorbij horen komen.

 
 
Jij mag het zeggen! Stem op deze of één van de andere series. Stemmen kan tot 17 november.