Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Guidinc. Streaming Video Awards: 8 series over familie en vrienden

Awards | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: BNNVARA
©
Foto: BNNVARA

Ziekte, verlies, puberteit en andere ellende: in deze acht series helpen familie en vrienden elkaar door moeilijke tijden. En je kunt natuurlijk op ze stemmen voor de Guidinc. Streaming Video Awards. 

 

Stem hier!

The crown

Koningin Elizabeth II heeft blauwe ogen, net als actrice Claire Foy, die haar speelt in de eerste twee seizoenen van The crown (Netflix). Toen Olivia Colman de rol overnam, werden haar bruine ogen blauw gemaakt met contactlenzen en computerbewerking. Maar omdat het resultaat onnatuurlijk was, mocht Colman haar bruine ogen houden.

Stem hier op The Crown!

Elite

De scholieren in het Spaanse thrillerdrama Elite (Netflix) moeten doorgaan voor tieners, maar de meeste acteurs zijn een stuk ouder. Zo zijn Miguel Bernardeau (Guzmán) en Alvaro Rico (Polo) 23 jaar, Danna Paola (Lu) is 24 en Claudia Salas die Rebeca speelt (foto) zelfs 25.

Stem hier op Elite!

I know this much is true

In zijn indrukwekkende dubbelrol in I know this much is true (Ziggo Movies & Series/HBO) speelt Mark Ruffalo zowel Dominick als diens broer Thomas. Voor de rol van Dominick viel Ruffalo zo'n tien kilo af, waarna hij voor Thomas in zes weken tijd ongeveer vijftien kilo aankwam.

Stem hier op I know this much is true!

Kerst bij Koosje

De feelgoodserie Kerst bij Koosje (Videoland) werd geschreven door hetzelfde scenaristenteam als Kerst met de Kuijpers, de kerstserie die Videoland een jaar eerder presenteerde. Hoewel het niet echt een vervolg is, komt Carly Wijs (links op de foto) in beide series opdraven als de strenge hotelrecensent Annabel van 't Hof.

Stem hier op Kerst bij Koosje!

Little fires everywhere

Reese Witherspoon speelt niet alleen de hoofdrol in Little fires everywhere (Amazon Prime Video), maar is ook de drijvende kracht achter de serie. Via haar eigen boekenclub bracht ze al tientallen boeken van vrouwelijke auteurs onder de aandacht, en daarvan is dit de eerste verfilming.

Stem hier op Little fires everywhere!

Oogappels

In de serie Oogappels (NPO Start) over puberstress en ouderleed speelt Malou Gorter de rol van de onuitstaanbare controlefreak Merel, die nooit luistert naar haar gezin. Toen Gorter haar eigen gezin tijdens de coronacrisis strenge regels oplegde, was het wel even schrikken om te horen dat haar zoon haar een echte 'Merel' vond…

Stem hier op Oogappels!

Unorthodox

De Netflix-catalogus bevat series in allerhande talen, maar Unorthodox is de eerste Netflix-original waarin hoofdzakelijk Jiddisch (Joods-Duits) wordt gesproken. De enige andere serie in het Jiddisch die je op Netflix kunt vinden is het Israëlische Shtisl, waarin hoofdrolspeelster Shira Haas uit Onorthodox haar televisiedebuut maakte.

 
 

White lines

Om het oude Ibiza-gevoel op te roepen hebben de makers van White lines (Netflix) de Nederlandse deejay Junkie XL in de arm genomen. Junkie XL (een pseudoniem van Tom Holkenborg) was in de jaren negentig een grote naam in het internationale partycircuit en bleek de perfecte persoon voor de soundtrack.

 
 
Jij mag het zeggen! Stem op deze of één van de andere series. Stemmen kan tot 17 november.