Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Guidinc. Streaming Video Awards: 8 series met schurken en superschurken

Awards | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Schurken zijn vaak een stuk interessanter dan helden. In deze acht series zie je schurken in alle gradaties, van boeven met een goed hart tot machtswellustelingen en doorgedraaide seriemoordenaars. Je kunt o.a. op deze series stemmen voor de Guidinc. Streaming Video Awards. 

 

Stem hier!

Hollands hoop

Misdaaddrama Hollands hoop (NPO Plus) speelt zich grotendeels af in en rond de Groningse jaren vijftig-boerderij Hoog Hammen. Na de opnames van het derde en laatste seizoen raakte de boerderij ernstig in verval. Gelukkig is er nu een plan om een restaurant te beginnen in het pand.

Foto: Archief Jan Zeeman

Stem hier op Hollands Hoop!

Killing Eve

Als Villanelle, de moordenares in Killing Eve (NPO Plus), spreekt Jodie Comer maar liefst zeven verschillende talen: Engels, Russisch, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Mandarijn. In het Engels beheerst ze ook nog verschillende dialecten, waaronder Amerikaans, Australisch en Schots.

 


Mocro maffia

Oussama Ahammoud, die Muis speelt in Mocro maffia (Videoland), kreeg zijn rol via een oproepje op Instagram. Daarin zocht bedenker Achmed Akkabi jonge acteurs voor de serie. Op de auditie kende Ahammoud zijn teksten niet, maar werd hij uit zeventig andere jongens gekozen vanwege zijn improvisatietalent.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

(Nederlands film festival) Hmdl

Een bericht gedeeld door Oussama (@oussama.ahammoud) op

 Stem hier op Mocro Maffia!

Peaky blinders

Hoewel de makers hun best doen om Peaky blinders (Netflix) historisch accuraat te houden, gaan ze soms de fout in. Zo rookt Tommy Shelby (Cillian Murphy) filtersigaretten toen deze nog niet bestonden en heeft hij het over Istanboel toen de stad nog Constantinopel heette. Zijn zoontje noemt het rendier van de Kerstman Rudolph, maar die naam kreeg het pas veel later.

Stem hier op Peaky Blinders!


Ratched

In Ratched (Netflix) zie je de jonge jaren van Mildred Ratched, de verpleegster uit de filmklassieker One flew over the cuckoo's nest. Toch is Sarah Paulson, die de jonge Ratched speelt, vier jaar ouder dan Louise Fletcher was toen zij de verpleegster op latere leeftijd speelde.

Stem hier op Ratched!


Stanley H.

De voortvluchtige Nederlandse crimineel Stanley Hillis verscheen in 1985 in een talkshow op tv, vermomd met een pruik, snor en zonnebril. Voor de hoofdrol in de miniserie Stanley H. (NPO Plus) besloot Jeroen Spitzenberger auditie te doen in dezelfde vermomming. Hij kreeg de rol.

Stem hier op Stanley H!


Succession

In de serie Succession (Ziggo Movies & Series/HBO) bestoken de leden van de familie Roy elkaar aan de lopende band met grove verwensingen. Vooral Tom Wambsgans heeft mooie krachttermen voor achterneef Greg. De favoriet van Matthew Macfadyen, de acteur die schoonzoon Tom speelt: "Buckle up, fucklehead."

 


You

Volgens het Instagram-account van Netflix Australië is het woord 'you' in de eerste twee seizoenen van de serie You (Netflix) 3857 keer te horen. In het eerste seizoen valt het woord wat vaker dan in seizoen twee, en de allereerste aflevering van de serie telt het meeste 'you's.

 
 
 
Zit jouw favoriete serie hier tussen? Of stem je liever op een superheld? Laat jouw stem hoe dan ook horen in de allereerste Guidinc. Streaming Video Awards. Stemmen kan tot 17 november!