Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Guidinc. Awards: Fun Facts over series met een treurig toekomstbeeld

Awards | 27 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Anno 2021 geeft de sciencefiction geen al te rooskleurig beeld van de toekomst. In deze sf-series moet de mensheid – of wat daarvan over is – alles op alles zetten om te overleven. Gelukkig levert dat wel mooie televisie op.

Stem op de Guidinc. Awards en win toffe prijzen

See

In de grimmige toekomst van See (Apple TV+) is iedereen blind. De acteurs zijn dat natuurlijk niet. Om toch een beetje overtuigend over te komen moest de hele cast een maand lang oefenen om te navigeren en communiceren als blinden. Op de set is hiervoor steeds een coach aanwezig.

Stem en win toffe prijzen!

The Walking Dead

De zombies die de aarde plagen in The Walking Dead (Disney+) zij geënt op de levende doden uit de klassieke horrorfilms van George A. Romero. Zelf heeft Romero de serie nooit bekeken, en ook heeft hij bedankt voor de eer om enkele afleveringen te regisseren. "Mijn zombies zijn zeg maar van mij. Ik wilde er niet aan meedoen."

Stem en win toffe prijzen!

Snowpiercer

De serie Snowpiercer (Netflix) speelt zich af in een bevroren toekomst, aan boord van een vijftien kilometer lange trein met 1001 treinstellen. Voor de opnames werden zo'n twintig van die wagons in de studio gebouwd. De setbouwers mochten geen chromen details gebruiken: dat zou er 'te sciencefictionachtig' uitzien.

Stem en win toffe prijzen!

Sweet Tooth

Als je denkt dat het geruite shirt van Gus uit Sweet Tooth (Netflix) in de eerste de beste winkel van het rek is geplukt, heb je het mis. Kostuumontwerper Amanda Neale moest zeven weken zoeken om het perfecte rode shirt te vinden dat als twee druppels water lijkt op de outfit van de hoofdpersoon in de stripversie.

Stem en win toffe prijzen!

The Handmaid's Tale

De inspiratie voor het iconische uniform uit The Handmaid's Tale (Videoland) haalde schrijfster Margaret Atwood niet alleen uit victoriaanse kostuums en nonnenkappen, maar ook van de verpakking van 'Old Dutch Cleanser', een schoonmaakmiddel uit de jaren veertig. Als kind was Atwood bang voor de vrouw zonder gezicht.

Stem en win toffe prijzen!

The Expanse

De boeken waarop de sf-serie The Expanse (Amazon Prime Video) is gebaseerd werden geschreven door James S.A. Corey. Achter dit pseudoniem schuilt niet één schrijver, maar twee: Daniel Abraham en Ty Franck. Eigenlijk hadden ze het idee van The Expanse voor een multiplayer-game bedacht, maar een boekenreeks werkte beter.

Stem en win toffe prijzen!

Foundation

De sf-serie Foundation (Apple TV+) is de verfilming van Isaac Asimovs gelijknamige boekenreeks, die hij begon in de jaren vijftig. Het belangrijke personage Demerzel – de rechterhand van de keizer – kwam in die boeken niet voor. Asimov introduceerde de robot pas later in het Foundation-universum. In de serie kreeg ze een vrouwelijke vorm.

Stem en win toffe prijzen!