Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Guidinc. Awards: Fun Facts over monsterlijk goede films

Awards | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Dankzij special effects is het tegenwoordig een koud kunstje om gigantische monsters over het scherm te laten stampen. Deze monsters maakten in 2021 het witte doek en jouw eigen tv-scherm onveilig. 

Stem en maak kans op toffe prijzen!

Godzilla vs. Kong 

Voor de cijferfanaten: Legendary Studios geeft de officiële hoogte van Godzilla in Godzilla vs. Kong als 120 meter, en die van Kong als 102 meter. Daarmee is de reuzenaap een stuk groter dan in Kong: Skull Island. Die speelde echter in het jaar 1973, dus Kong heeft zo'n vijftig jaar kunnen groeien.

Stem en win toffe prijzen!

Love and Monsters

Liefhebbers van monsterfilms komen volop aan het trekken bij de romantische horrorcomedy Love and Monsters, die vol zit met fantasierijke monsters en knipogen naar monsterklassieker. Het krabmonster uit de finale is een eerbetoon aan de reuzenkrab uit Mysterious Island (1961), geanimeerd door meester Ray Harryhausen.

Stem en win toffe prijzen!

A Quiet Place Part II

In 2018 kostte A Quiet Place zo'n 17 miljoen dollar om te maken, maar de film leverde wereldwijd ruim 340 miljoen op. Het vervolg A Quiet Place Part II kostte 61 miljoen en bracht een kleine 300 miljoen in het laatje. Toch niet slecht, als je bedenkt dat de première ernstig last had van de wereldwijde coronamaatregelen.

Stem en win toffe prijzen!

The Suicide Squad

Het bizarre monster Starro komt je misschien niet bekend voor, en het is dan ook de eerste keer dat hij in een film te zien is. Toch heeft de zeestervormige alien al een lange geschiedenis. In de strips maakte Starro zijn debuut in 1960 als de eerste vijand van de Justice League. Een waardige eindbaas voor The Suicide Squad, dus.

Stem en win toffe prijzen!

Army of the Dead

Nadat komiek Chris D'Elia door verschillende vrouwen werd beschuldigd van seksueel wangedrag, werd hij uit Army of the Dead gewipt. Tig Notaro nam zijn personage over en het kostte miljoenen om haar digitaal in de scènes te voegen. Ze is herhaaldelijk te zien naast Dave Bautista, maar de twee hebben elkaar in het echt nooit ontmoet.

Stem en win toffe prijzen!

The Green Knight

In de meesterlijke film The Green Knight gaat Gawain (Dev Patel) de confrontatie aan met een monsterlijk grote, boom-achtige ridder met een groene huid. De film is gebaseerd op een 14de-eeuws gedicht waarvan de auteur onbekend is. Het gedicht is al vaak vertaald, onder meer door J.R.R. Tolkien, schrijver van The Lord of the Rings.

Stem en win toffe prijzen!

Stem en maak kans op toffe prijzen!

The Green Knight

Avontuur | film | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Love and Monsters

Avontuur | film | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie