Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Fun facts 'original' films Guidinc Streaming Video Awards

Awards | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In de tussenstand gaat het hard om hard. Drie dappere meiden, een Ierse gangster en twee honden strijden om de eer. Wie gaat er vandoor met de Guidinc. Streaming Video Award voor beste 'Original' film van 2020?

1. Enola Holmes

Voor de fans van Sherlock Holmes zit de verrassingshit Enola Holmes (Netflix) vol met knipogen naar de verhalen over de meesterspeurder, zijn avonturen en merkwaardigheden.

Over Dr. Watson wordt echter met geen woord gesproken: Enola zegt zelfs dat haar broer altijd alleen werkt. Toch speelt de film in 1884, zo'n drie jaar nadat Sherlock zijn trouwe assistent volgens de boeken leerde kennen. Een mysterie… voor een vervolgfilm?

Stem op Enola Holmes!

2. Lady and the Tramp

In de meest romantische scène van Disneys Lady and the Tramp kijken onze vrienden bij volle maan op een heuvel over de stad. Tijdens het opnemen van de film zaten de makers met het probleem dat er geen enkele heuvel in de buurt was om de scène te schieten.

Dus bouwden ze er zelf maar een. De 'heuvel' die je in de film ziet is eigenlijk een van hout getimmerde helling achter de filmset, bedekt met graszoden.

Stem op Lady and the tramp!

 

3. Mulan

Disneys Mulan is heel anders dan de animatiefilm uit 1998, maar die eerdere versie keert op verschillende manieren terug in de remake. Zo werd Mulan in 1998 gemodelleerd naar actrice Gong Li, die nu de rol van Mulans tegenstander Xianniang speelt.

Actrice Ming-Na Wen, die de stem van de geanimeerde Mulan verzorgde, is in de remake heel even te zien als hofdame. En Christina Aguilera zingt in de nieuwe versie een update van haar oorspronkelijke filmsong Reflection.

Stem op Mulan!

 

4. The Irishman

Het Netflix-epos The Irishman is de eerste samenwerking tussen Martin Scorsese en zijn favoriete hoofdrolspeler Robert De Niro in 25 jaar. De regisseur wilde ook graag zijn andere favoriet - Joe Pesci (links op de foto) - weer in zijn film, maar die was met pensioen en weigerde.

Insiders zeggen dat Scorsese wel vijftig keer aan Pesci heeft gevraagd om toch in zijn film te spelen. Volgens Scorsese zelf moest hij nog veel vaker smeken. Gelukkig had het resultaat.

Stem op The Irishman!


5. The kissing booth 2

Net als zijn voorganger is The kissing booth 2 een super-Amerikaanse film. Toch werd het boek waarop deze Netflix-hit is gebaseerd geschreven door een Britse schrijfster… van vijftien!

Beth Reekles uit Wales was uitgekeken op tienerboeken over vampiers en weerwolven en besloot online een eigen verhaal te vertellen. Daar werd haar eerste Kissing booth-boek zo'n 19 miljoen keer gelezen, nog voordat het officieel werd uitgegeven.

Stem op The kissing booth 2!

The Kissing Booth 2

romantiek, komedie | film | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie