Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De favoriete series van Vivian Reijs

Awards | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Vivian Reijs
©
Foto: Vivian Reijs

In de looptijd van de Guidinc. Streaming Video Awards vragen we bekende Nederlanders naar hun kijkgewoontes en guilty streaming pleasures. Ditmaal presentatrice en schrijfster Vivian Reijs.

“Ik hou ontzettend van detectives. Daar zijn de Britten goed in met Luther en Broadchurch, maar ik kijk op Netflix ook veel Scandinavische krimi’s als The Bridge, NorskovSpringvloed en Dicte. Daar kan ik helemaal van genieten, zolang het maar niet te luguber wordt. Als er echt teveel geweld of bloed te zien is, haak ik halverwege de aflevering af.

The Handmaid's Tale

Of als er iets ergs gebeurt met kinderen, om die reden heb ik The handmaid’s tale al na een kwartiertje afgezet. Toen ik zag hoe een pasgeboren baby bij haar moeder werd weggehaald was ik klaar, dat wil ik mezelf allemaal niet aandoen.

The restaurant

Waar ik geen genoeg van kan krijgen is The restaurant op Netflix, een Zweedse dramaserie over een familierestaurant in de jaren vijftig en zestig met superleuke acteurs en veel  liefdesperikelen en haat en nijd. Kijkt heerlijk weg en is echt een aanrader qua amusement.  Als ik toe ben aan wat verdieping kies ik voor Gaia, een streamingsdienst vol documentaires en series over onderwerpen als evolutie, spiritualiteit en de law of attraction.

Amerikaanse documentaires vermijden

Documentaires op Netflix vermijd ik meestal omdat ze Amerikaans zijn en daardoor extreem gekleurd in hun opvattingen. Dat vind ik ook van de meeste Amerikaanse tv-series: het is allemaal net iets te gemaakt en overdreven. Maar, ook dát kan soms best prettig zijn: zo’n typisch Amerikaanse, mierzoete kerstfilm of een tranentrekker als The Notebook is op z’n tijd best lekker.”

Je kunt nog maar een paar dagen stemmen voor de Guidinc. Streaming Video Awards. De allerleukste verkiezing over alles wat je kunt streamen. Die kans laat je toch niet lopen? Nou dan! 

Stem hier!

Norskov

misdaad | serie | 2017

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie