Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De favoriete series van Patrick Martens

Awards | 6 maanden geleden | Jef Willemsen

©
Foto: AVROTROS
©
Foto: AVROTROS

In de looptijd van de Guidinc Streaming Video Awards vragen we bekende Nederlanders naar hun kijkgewoontes en guilty streaming pleasures. Ditmaal presentator en Wie is de Mol?-kandidaat Patrick Martens.

“In Koffietijd gaf ik drie jaar iedere week kijktips, in die tijd probeerde ik alles te zien. Tegenwoordig beperk ik me tot Netflix, Videoland en NPO Start, maar dat is nog altijd een enorm aanbod. Momenteel ben ik into Scandinavische detectives. Dat genre is zo lekker ruig, rauw en gewelddadig en alleen al door alle donkerblauwe tinten voelt het koud aan. Dat moet je ’s zomers niet kijken, juist in de herfst is het prettig om je daarin te verliezen.

Trapped en The Bridge

Series als Trapped en The bridge zitten zó goed in elkaar: net als je denkt te weten hoe het zit, word je weer een andere kant op gegooid. Dat soort series zijn een cadeautje, maar ik kan er geen heel seizoen van achter elkaar kijken.

Hollywood

Tussendoor heb ik ook behoefte aan wat vrolijkers en dan kom ik uit bij de series die Ryan Murphy voor Netflix maakt. The PoliticianRatched en Hollywood zijn stuk voor stuk goed geschreven en met zoveel zorg gemaakt: alles is opgepoetst, gepolijst, kleurrijk als een zuurstok en voorzien van de juiste muziek. Het klopt gewoon en dat kijkt heerlijk weg.

Eigen kweek

Ik kijk ook al uit naar The Prom, de musicalfilm die Murphy met Meryl Streep heeft gemaakt voor Netflix. Andere aanraders vind ik de Zweedse serie Caliphate en Eigen kweek, een komische Vlaamse serie over een gewoon gezin dat in geldnood zit en daarom wiet gaat verbouwen. Dat loopt helemaal uit de hand. Iedereen spreekt plat Vlaams, dus gebruik de ondertiteling want het is absoluut de moeite waard.”

Wat zijn jouw favoriete series? Breng je stem uit in de Guidinc. Streaming Video Awards 

Stem hier!