Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De favoriete series van Heleen de Geest

Awards | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: NPO Radio 2
©
Foto: NPO Radio 2

Nu je kunt stemmen voor de Guidinc Streaming Video Awards zijn we ook benieuwd naar de favoriete series van bekende Nederlanders. Deze keer Heleen de Geest, ANWB-filelezer en enthousiast deelnemer aan de podcast Wat Flix je Me Nu.  

“Ik kijk nu The loudest voice. Daarin wordt fantastisch geacteerd door Russell Crowe. Een hoofdrol van het kaliber Kevin Spacey in House of cards. En net als die serie gaat The loudest voice over machtsverhoudingen en is de hoofdpersoon een vreselijke man.

Killing Eve

Killing Eve is ook heel goed. Er zit humor in en de styling is geweldig. Villanelle, de moordenares, maakt van iedere moord een soort kunstwerk door een speciaal kostuum aan te trekken en de beelden zijn heel kleurrijk. Voor mij is het ook belangrijk dat de omgeving inspireert. Killing Eve speelt zich bijvoorbeeld af in verschillende Europese steden.

ZeroZeroZero

Datzelfde geldt voor ZeroZeroZero, misschien wel mijn favoriete serie aller tijden. Je ziet beelden uit Mexico, uit Italië en vanuit de woestijn, en dat ziet er prachtig uit. Ja, het is een keiharde serie maar er zit ook een menselijk verhaal in, het is niet alleen maar schietwerk. Je moet denken aan een combinatie tussen Narcos, Gomorra en Homeland.

Spaanstalig

Ik kijk meestal niet naar series die trending zijn op Netflix maar probeert meestal iets anders, iets exotisch te vinden. Spaanstalige series bijvoorbeeld. Ik heb Latijns- Amerikaanse studies gedaan en zo kan ik mooi de taal bijhouden. Maar helaas zijn ze meestal nogal slecht geacteerd en ongeloofwaardig.  In La casa de papel zitten zoveel dingen die niet kunnen kloppen. Maar het is hapklaar vermaak. Dat maakt het waarschijnlijk zo populair.

Bom Dia Veronica 

Braziliaanse series zijn een uitzondering, die zijn wel goed. Bom dia Veronica is een aanrader en Coisa mais linda ook. Die gaat over vrouwen die een nachtclub beginnen in de jaren 50. Heel mooi gefilmd, mooie interieurs en kleding. Daar ben ik wel gevoelig voor.” 

Heleen de Geest heeft allang op haar favoriete series gestemd voor de Guidinc. Streaming Video Awards? Doe ook gezellig mee!

Stem hier!