Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De favoriete series van Eric de Munck

Awards | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: RTL
©
Foto: RTL

Nu je kan stemmen voor de Guidinc Streaming Video Awards zijn we ook wel benieuwd naar de favoriete series van bekende Nederlanders. Deze keer RTL Boulevard-entertainmentdeskundige Eric de Munck.

“Ik ben weg van de trend dat triple A-sterren naar streamingdiensten gaan. The morning show (Apple TV) heeft Jennifer Anniston, Reese Witherspoon en Steve Carrell, de show geeft een heel goed kijkje in de tv-wereld en is heel erg van nu. Reese zit ook in Big little lies, samen met Nicole Kidman en Meryl Streep, die topvrouwen bij elkaar moet je gezien hebben.

Hugh Grant en Nicole Kidman

Nicole is ook heel sterk met Hugh Grant in The undoing, te zien op HBO via Ziggo. Het gaat over een verdwijning van een moeder op school met de nodige haken en ogen en voelt heel anders dan andere series in dat genre. Enerzijds door het spel van de acteurs, maar ook omdat er nog ouderwets steeds één nieuwe aflevering per week komt.

Guilty pleasures

Als het aankomt op guilty pleasures ben ik fan van La casa de Papel, The crown en The Umbrella Academy. Maar bij die Netflix-series gebeurt zóveel dat ze niet ontspannen wegkijken, als je ook maar even bent afgeleid heb je alweer een cruciale wending gemist.

Emily in Paris

Dat is veel minder bij Emily in Paris, van de makers van Beverly Hills 90210 met een vleugje Gossip girl. Ik heb het eerste seizoen in twee dagen uitgekeken. Ja, de verhaallijnen kunnen niet ongeloofwaardiger en je hebt ’t inderdaad allemaal al een miljoen keer gezien, maar dát maakt het juist zo lekker. Plus, het is echt opgenomen in Parijs, schitterend in beeld gebracht en iedere aflevering duurt maar 22 minuten dus je bent er zo doorheen.

Rozengeur & Wodka Lime

Ik ben een sucker voor nostalgie en dan zit je goed bij Videoland. Er mag best wat meer nieuwe content op, maar ze zijn sterk in oude series: Westenwind en Rozengeur & Wodka lime staan er helemaal op en ze hebben zelfs de digitaal opgepoetste versie van Baywatch. Die serie gaat helemaal nergens over, maar ‘t geeft een soort rust om een aflevering op te zetten en even terug te gaan naar de 90s. Dat heb ik ook met Friends, je beseft dan dat we die tijd nooit meer terugkrijgen.

Nagelbijtend spannend

Op Videoland moet je ook zeker A million little things proberen: Het is een combi tussen soap en drama over een vriendengroep die langzaam uit elkaar valt als één van hen zelfmoord pleegt. Het is zonder bekende acteurs en zeker het eerste seizoen is nagelbijtend spannend. Absolute aanrader voor de kerstvakantie.”

Je kunt nog maar een paar dagen stemmen voor de Guidinc. Streaming Video Awards. Dus: stem op je favoriete series en films in deze toffe verkiezing! 

Stem hier!