Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit zijn de winnaars van de Guidinc. Awards 2021

Awards | 9 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Floris Heuer
©
Foto: Floris Heuer

Donderdag 2 december was de dag van de uitreiking van de tweede Guidinc. Streaming Video Awards. Dé publieksprijs voor alles wat streaming is. En dit zijn de grote winnaars!

De afgelopen maanden kozen jullie je favoriete films, series, documentaires, realityshows en streamingdiensten van dit jaar. De prijzen werden in Amsterdam uitgereikt tijdens een live-uitzending op Ziggo en deze site. Deze winnaars kwamen uit de bus. 

Beste Film

Ferry (Netflix)

De film over Ferry Bouman voordat hij de grote drugsbaas uit Undercover werd. Frank Lammers speelt de sterren van de hemel. En de film heeft -naast veel geweld- ook nog een romantisch tintje wanneer Ferry en zijn latere vrouw Danielle (Elise Schaap) elkaar ontmoeten op de kermis. 

Beste serie

Squid Game (Netflix)

In oktober keek de hele wereld naar het Zuid-Koreaanse Squid Game. De reeks over een stel sloebers dat dodelijke kinderspelletjes speelt voor heel veel geld werd dé hit van het jaar. 

Beste documentaire

De Kinderen van Ruinerwold (NPO Start)

Jessica Villerius maakte een indrukwekkende documentaire over de vier oudste kinderen die jarenlang leden onder de tirannie van hun vader. De driedelige docu won dit jaar ook al de Gouden Televizier-Ring. 

Favoriete Realityshow

Chateau Meiland (SBS6/KIJK)

Martien, Erica en Maxime veroverden Nederland met hun doldwaze avonturen in een Frans kasteel. Inmiddels zijn ze terug in Nederland waar ze onverminderd populair zijn gebleven. 

Favoriete Film Quote Aller Tijden

Forrest Gump
‘My momma always said life was like a box of chocolates. You never know what you gonna get’

Favoriete streamingdienst

Netflix

Netflix is onverminderd de populairste streamingdienst van Nederland. De reden? Het ongekend grote aanbod van content. De dienst overspoelt ons wekelijks met tientallen nieuwe series, films en docu’s.  

De live-uitreiking van de Guidinc. Awards helemaal terugkijken? Dat kan op guidinc.nl/awards