Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De favoriete series van Tom van Kalmthout

Awards | 6 maanden geleden | Constance van Amstel

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

Je kunt nu stemmen voor de Guidinc Streaming Video Awards! Daarom vragen we bekende Nederlanders naar hun favoriete films en series. Deze keer Tom van Kalmthout, acteur en maker van onder meer Rundfunk en All Stars & Zonen.

Succession op HBO vond ik mega vet. Éen van de vetste series die ik ooit gezien heb. Die personages, het verhaal; het is eigenlijk een komedie, een Shakespeare-drama en een thriller in één. Zó goed dat je echt zit te schreeuwen op de bank.

Zero Zero Zero

Zero zero zero op NPO vond ik ook heel vet. Het is heel spannend en die vorm van vertellen is ook heel origineel. Dat het in Zuid-Amerika speelt geeft het net dat beetje extra. De opkomst van dat nieuwe kartel was zo vet gedaan. Ze laten echt zo’n doodenge wereld zien.

Spoilers

“Op de Toneelschool zeiden ze altijd dat het niet uit moet maken als iemand een spoiler over een einde van een film verklapt omdat je als acteur anders zou kijken, maar als ik voor mezelf spreek gaat dat niet op. Ik vind een spoiler nog steeds wel kut eigenlijk, haha! Ik hoorde laatst deze regel: als een kwartier of een halfuur voor het einde alles goed is, dan loopt het slecht af. Dat blijkt wel aardig te kloppen en nu baal ik dat ik die regel ken. Dat ik denk: shit, oh ja, het gaat slecht aflopen!”

Stem ook mee voor de Guidinc. Streaming Video Awards en laat weten wat jouw favoriete series en films zijn.  

Stem hier!