Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De favoriete series van Hanneke Groenteman

Awards | 6 maanden geleden | Jef Willemsen

©
Foto: Rogier Veldman Lumen
©
Foto: Rogier Veldman Lumen

In de aanloop naar de Guidinc Streaming Video Awards vragen we bekende Nederlanders naar hun kijkgewoontes en guilty streaming pleasures. Ditmaal journaliste Hanneke Groenteman (81). 

“Ik heb alleen Netflix, daar is al zoveel aanbod dat ik geen andere streamingdiensten nodig heb. Wel zou ik graag de musical Hamilton zien op Disney+, maar om daar nou speciaal een abonnement voor te nemen? Ik ben veel onderweg, dan komt het er niet van om alles te zien wat me interessant lijkt. Als een serie goede recensies krijgt, schrijf ik ‘m meteen op in mijn telefoon. Zo heb ik bijvoorbeeld Emily in Paris ontdekt, een erg grappige comedy.

Michael Jordan

Maar inmiddels heb ik een lijst die zo idioot lang is, dat ik waarschijnlijk niet genoeg tijd van leven heb om alles te zien. Ik hou het meest van documentaires, al was ik na één aflevering al klaar met Tiger King. Maar ik heb bijvoorbeeld wel alle tien delen van de documentaire over Michael Jordan gezien, net als de serie van Ken Burns over de Vietnamoorlog. Maar met hetzelfde gemak geniet ik van Abstract: The art of design en Tidying up with Marie Kondo.

Octopus

Echte aanraders vind ik My octopus teacher en David Attenborough: A life on our planet, die laatste is zoveel meer dan een mooie natuurdocumentaire, het is echt zijn testament aan de Aarde. Als het op fictie aankomt, ben ik liefhebber van goede sciencefiction. Ik heb veel afleveringen van Black mirror gezien, dat is heerlijk griezelen over een toekomst waar we eigenlijk nu al in leven. The Handmaid’s tale vond ik om diezelfde reden absolute kippenveltelevisie en gelukkig is er daar wel licht aan het eind van de dystopische tunnel.

Penoza

Het moet ook weer niet te naar en bloederig worden, daarom heb ik Penoza ook nooit af kunnen kijken. Verder ben ik vooral een fan van podcasts, dat medium is wat radio nooit geweest is: het biedt ruimte voor alle geluiden en genres en iedereen kan het doen.

Podcast

Ik luister sowieso dagelijks even naar De Dag met Elisabeth Steinz en ik ben fan van de podcasts die mijn zoon Gijs maakt: de Grote Harry Bannink podcast en de gesprekken die hij voert voor de Volkskrant. Dat zijn het soort interviews dat ik altijd al had willen doen. Of ik zelf een podcast zou willen? Absoluut niet. Het is een oceaan aan amusement, ik zou niet weten wat ik daar nog aan kan toevoegen.”.