Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De favoriete series van GTST-acteur Alkan Çöklü

Awards | 6 maanden geleden | Jef Willemsen

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

In de looptijd van de Guidinc Streaming Video Awards vragen we bekende Nederlanders naar hun kijkgewoontes en guilty streaming pleasures. Ditmaal acteur en regisseur Alkan Çöklü.

“Ik wil graag verrast worden, soms ben ik al na één aflevering klaar met een serie omdat het scenario van clichés aan elkaar hangt. Daarom vond ik juist het derde seizoen van Ozark zo fantastisch: op een geheel natuurlijke en geloofwaardige wijze kreeg die serie ineens een hele andere drive.

Succession op HBO is zeker een aanrader en ik kan Undercover ook aanbevelen. De nieuwe personages zijn een goede toevoeging, al had ik in het tweede seizoen misschien de drive van het personage van Tom Waes willen zien met betrekking tot de verhaallijn met Kim.

Ik probeer verder zoveel mogelijk internationale series te zien. De Turkse serie Innocent op Netflix staat op mijn lijstje, maar ik kan Deense en Zweedse series ook waarderen. Momenteel ben ik zelf bezig met het schrijven van zowel mijn eerste speelfilm als een serie. Daardoor kijk je onbewust toch anders: ik let op hoe de makers het verhaal vertellen en analyseer hun keuzes.

Om die reden vond ik de Vlaamse serie Tabula rasa fantastisch. Een vrouw raakt na een ongeluk haar geheugen kwijt en langzaam krijgt ze stukjes van haar herinneringen terug. Dat is echt een unieke vertelling. Er staat nog zoveel op mijn kijklijst dat ik bewust series met tig seizoenen als Peaky Blinders en The walking dead vermijd.

Dan kies ik liever voor losse films of miniseries zoals Unbelievable, over twee vrouwelijke rechercheurs die een verkrachtingszaak oplossen en voor de verandering eens niet hun boekje te buiten gaan om te laten zien hoe goed ze zijn in hun werk.”

Vergeet niet te stemmen op je favoriete series en films in onze keileuke Guidinc. Streaming Video Awards 

Stem hier!

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie