Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De favoriete series van acteur André Dongelmans

Awards | 6 maanden geleden | Jef Willemsen

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

Nu je kan stemmen voor de Guidinc Streaming Video Awards zijn we ook wel benieuwd naar de favoriete series van bekende Nederlanders. Ditmaal acteur André Dongelmans, bekend van De luizenmoeder.

“Naast Netflix heb ik abonnementen op Apple TV, Videoland, Disney+ en Movies XL van Ziggo. Een heel breed pakket met veel keus, maar ik word vooral enthousiast van films en series die spelen met je verwachtingen.

The morning show op AppleTV vind ik bijvoorbeeld geweldig omdat je met comedy-iconen als Jennifer Anniston, Steve Carrell en Reese Witherspoon denkt een hele luchtige serie te krijgen. Maar al na één aflevering blijkt het een duister drama rond #metoo op de werkvloer.”

Familiebanden

Bloodline vind ik om dezelfde reden een aanrader: het lijkt eerst een doorsnee dramaserie over het perfecte gezin in een klein stadje, maar in de loop van drie seizoenen blijkt hoe verrot de familie echt is en komen er zóveel lijken uit de kast.

Series met familiebanden trekken me sowieso, daarom geniet ik van The crown al vraag ik me weleens af of het allemaal écht zo is gegaan. Het is hoe dan ook een hartstikke goede serie, ik kan niet wachten tot we in de moderne tijd aankomen.”

Documentaires

“Verder kijk ik best veel documentaires: vooral origin stories van bekende mensen vind ik boeiend. Op YouTube kan ik Inside The Actors Studio aanbevelen, een aanrader op Netflix is The last dance over het leven van Michael Jordan. Ik heb ook genoten van Fred: Het andere gezicht waar je echt een totaal nieuwe kant van Fred van Leer ziet.”

Bingen

“Ik heb heel veel series nog niet volledig gezien omdat ik niet van het bingewatchen ben. Ik vind het juist prettig om een aflevering te laten bezinken, zeker als er hele heftige dingen zijn gebeurd. Als je alles laat sudderen, maakt het veel meer impact dan wanneer je direct doorgaat naar de volgende. Daarom loop ik ook zo achter: ik moet het eerste seizoen van Undercover nog afmaken en bij Penoza zit ik pas halverwege seizoen 4.

Too hot to handle

Er is eigenlijk maar één serie die ik wel in één ruk heb gezien: Too hot to handle op Netflix. Een Temptation island-achtige realityserie waar je alleen kunt winnen als iedereen van elkaar afblijft. Dat zorgt voor zoveel spanning, frustratie en onderlinge sociale controle dat ik niet kon stoppen. Ik ben er niet trots op, maar heb toch het hele seizoen in één nacht met een paar biertjes verslonden.”

Je kunt op The morning show en Undercover stemmen voor de Guidinc. Streaming Video Awards stemmen. Of op een van de andere geweldige series. Niet vergeten hoor! 

Stem hier!