Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Stem nu!

Nomineer jouw favoriete filmquote!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De beste films en series volgens Barry Atsma

Awards | 6 maanden geleden | Constance van Amstel

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

In de aanloop naar de Guidinc Streaming Video Awards vragen we bekende Nederlanders naar de films en series die ze met veel genoegen gebinged hebben. Deze keer Barry Atsma, acteur uit onder meer KLEMKomt een vrouw bij de dokter en het Duitse Bad Banks.

“De beste serie die iedereen wat mij betreft moet zien is The end of the fucking world. Een hyper energieke roadmovie-achtige serie met heel veel goeie muziek. Heel komisch, maar ook heel wreed. Erg goed gemaakt met korte afleveringen van 25 minuten. Het is een ongelofelijke achtbaan van geweld, maar op een hele gave manier gedaan.

Chernobyl

Chernobyl, ook een hele goede serie. Is door dezelfde mensen gemaakt als The split, een serie waarin ik zelf speel bij de BBC. Chernobyl gaat over de kernramp in Tsjernobyl en alle ellende eromheen, met name ook de poging om de ramp het onder het tapijt te vegen. Het is ongelofelijk goed gespeeld door een internationale cast. Terecht een van de meest gelauwerde series ooit.

When they see us

“Dan When they see us. Een serie over vijf jonge, donkere jongens uit New York die onterecht een verkrachting in de schoenen kregen geschoven en daarvoor de bak in draaiden. Ze werden geofferd vanuit racistische beweegredenen. Donald Trump komt ook voorbij in de serie. Hij kocht destijds een advertentie in de krant om die jongens de gevangenis in te krijgen. Een verschrikkelijk verhaal maar ontzettend goed verfilmd.

Parasite

“Qua films kies ik voor Parasite. Deze Koreaanse film won een Oscar vorig jaar. Het gaat over een rijke Koreaanse familie en de bediendes die daar werken. Ontzettend komisch en prachtig gefilmd. Parasite is bijna niet goed te beschrijven, maar echt één van de betere films die ik zag.

1917

“Dan 1917, een film over de Eerste Wereldoorlog. De verschrikkingen die je ziet zijn allemaal in een shot gedraaid. Stiekem zijn het er wel meer, dat zie je aan de knipjes,  maar je bent desondanks de hele film lang onderdeel van wat de hoofdpersoon allemaal meemaakt. Je beleeft heel dicht op de huid wat zo’n oorlog doet, de film maakt het heel invoelbaar. Verschrikkelijk, maar heel goed gemaakt.

Once upon a time in... Hollywood

Once Upon a time in... Hollywood, de laatste film van Quentin Tarantino, althans wat zijn laatste schijnt te zijn, wil ik ook graag noemen. Met Leonardo DiCaprio in topvorm - had wat mij betreft de Oscar mogen winnen - en Brad Pitt in topvorm, die terecht een Oscar won. Geniale film waarin Tarantino probeert om de geschiedenis een hak te zetten. En wraak te nemen op iets verschrikkelijks wat ooit gebeurd is. Geestig, goed gespeeld, topacteurs, prachtig gefilmd. Absoluut een aanrader!”

Benieuwd naar de favorieten van Danny de Munk? Klik dan hier!

Guidinc. organiseert binnenkort de Guidinc. Streaming Video Awards, de allereerste Nederlandse publieksprijzen voor de beste series en films. En we hebben ook nog een paar andere bijzondere categorieën in petto. Doe je ook mee?

IK WIL ALLES WETEN OVER DE GUIDINC. AWARDS

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie