Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De 10 beste tv-series aller tijden volgens IMDb en waar je ze kunt streamen

Awards | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: HBO
©
Foto: HBO

Bij de Guidinc. Streaming Video Awards eren we de beste series van het afgelopen jaar. Maar wat zijn volgens de IMDb de allerbeste series aller tijden?

1. Band of Brothers uit 2001 - 9,4 op IMDb

In 10 hartverscheurende afleveringen wordt een Amerikaans peloton tijdens de Tweede Wereldoorlog gevolgd vanaf de training in Georgia tot de landing in Normandië en de verdere tocht door Europa. Hoofdpersoon is majoor Richard Winters die uit alle macht probeert zijn mannen bij elkaar te houden. De serie werd gemaakt door Stephen Spielberg en Tom Hanks en de hoofdrollen waren voor Damian Lewis, Ron Livingstone, David Schwimmer en Donnie Wahlberg. 

 

2. Breaking bad uit 2008 - 9,4 op IMDb
 
Breaking bad maakte van Walter White (Bryan Cranston) een legende. Een brave natuurkundeleraar die gedurende de seizoenen uitgroeide tot de machtige en boosaardige meth-dealer Heisenberg. Zoiets hadden we nooit eerder gezien.  
 
 

3. Chernobyl uit 2019
- 9,4 op IMDb
 
Een van de grootste rampen uit de recente geschiedenis was de kernramp in Tsjernobyl in 1986. In deze serie wordt haarfijn uit de doeken gedaan hoe het ongeluk kon gebeuren en dat is op z'n zachtst gezegd schokkend. 
 
 

4. The Wire uit 2002 - 9,3 op IMDb
 
Het is drugs, drugs en nog eens drugs wat de klok slaat in The wire. En afluisterapparatuur natuurlijk. The wire laat de drugsproblematiek in de Amerikaanse stad Baltimore van alle kanten zien aan de hand van onvergetelijke als personages McNulty, Stringer Bell, Omar en Bubbles. Er zijn vijf seizoenen en die zijn allemaal even goed. 
 

5. Game of Thrones uit 2011 - 9,2 op IMDb
 
Oh, wat missen we Jon Snow en Tyrion Lannister en Daenerys Targaryen en de draken en heel soms zelfs de white walkers. Game of thrones nam ons acht seizoenen mee naar de intriges in het fictieve Westeros waar iedereen oorlog met elkaar voerde, maar waar ook de liefde bloeide en er soms zelfs wat te lachen viel.  
 
 

6. Avatar: The last airbender uit 2005 - 9,2 op IMDb
 
Animatie met een mengeling van magie, humor en avontuur waarin het vrolijke jongetje Aang met speciale krachten na 100 jaar ontwaakt. Hij ontdekt dat de wereld in oorlog is en dat hij de enige hoop op vrede is. Hij krijgt hulp van een stel tienerstrijders en van wat mythologische wezens. 
 
 

7. Rick and Morty uit 2013 - 9,2 op IMDb
 
Nog meer animatie met Rick and Morty, de avonturen van een gekke wetenschapper Rick en zijn kleinzoon Morty. De twee reizen naar allerlei melkwegen en komen daar de gekste wezens van het universum tegen. 
 
 

8. The Sopranos uit 1999 - 9,2 op IMDb
 
De serie is al 20 jaar uit, maar Tony Soprano (een glansrol van James Gandolfini) is nog steeds een begrip. De harteloze maffiosi die bij een psychiater liep omdat hij toch wat trauma's had opgelopen tijdens alle moordpartijen. Tony probeert zijn macht te behouden en heeft intussen ook nog veel te stellen met zijn gezin. The Sopranos was donker, gewelddadig en ook nog eens heel grappig. 
 
 

9. Sherlock uit 2010 - 9,0 op IMDb
 
De verhalen van Arthur Conan Doyle werden vaak verfilmd maar zelden zo goed als in deze serie over de superspeurder. In deze serie leeft Sherlock in het heden, hij heeft dus gewoon internet en een smartphone. Benedict Cumberbatch speelt een glansrol en de afleveringen zijn van speelfilmlengte dus je kunt lekker lang kijken. 
 
 

10. True detective uit 2014 - 8,9 op IMDb
 
Rustin Cohle (Matthew McConaughey) en Marty Hart (Woody Harrelson) zijn rechercheurs die een vreemde moordzaak op hun bordje krijgen. Tussendoor praten ze op onnavolgbare wijze over religie, het bestaan, liefde en sterfelijkheid. Er volgenden nog twee seizoens met andere acteurs, maar die haalden het niet bij deze briljante eerste reeks waarin McConaughey en Harrelson de show stelen.