Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Stem nu!

Nomineer jouw favoriete filmquote!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De 10 korte(re) films en series die kans maken op een Emmy Award

Nieuws | 7 maanden geleden | Constance van Amstel

©
Foto: AFP
©
Foto: AFP

Zondag worden de Emmy Awards uitgereikt. Om in de stemming te komen hieronder de 10 genomineerden in de categorieën Beste miniserie en beste tv-film. Misschien kan je ze nog kijken!

American Son

Een zwarte vrouw en haar witte ex-man wachten op het politiebureau op meer informatie over hun vermiste zoon. De spanning loopt op als blijkt dat ras een grote rol speelt in het leven van de jongen en ook zijn aanhouding ermee te maken lijkt te hebben. Genomineerd in de categorie beste tv-film.

Bad Education 

De HBO-film Bad Education gaat over het waargebeurde verhaal van een schooldirecteur die geld van de school wegsluist. Als een redacteur van de schoolkrant erachter komt, zet de directeur alles in het werk om de waarheid te verdoezelen. Met Hugh Jackman. Genomineerd in de categorie beste tv-film.

 

Dolly Parton’s Heartstrings: These Old Bones

De Netflix-serie Heartstrings van zangeres Dolly Parton bestaat uit acht losstaande afleveringen gebaseerd op liedjes van Dolly. De laatste aflevering The Old Bones, gaat over twee vrouwen die elkaar naar het leven staan om een stuk grond. Genomineerd in de categorie beste tv-film.

El Camino: A Breaking Bad Movie 

De drama- en misdaadfilm El Camino is het langverwachte vervolg op de tv-hit Breaking Bad. In de hoofdrol opnieuw Aaron Paul als Jesse Pinkman. Pinkman is ontsnapt uit de handen van gijzelnemers, maar wordt ondertussen op de hielen gezeten door de politie. De Netflix-film maakt kans in de categorie beste tv-film.

Little Fires Everywhere

Little Fires everywhere is van de Amerikaanse videoaanbieder Hulu, maar in Nederland te zien bij Amazon Prime. De serie met Reese Witherspoon en Kerry Washington gaat over de levens van twee moeders in twee verschillende sociaaleconomische milieus. De reeks maakt kans op een Emmy in de categorie beste miniserie.

Mrs. America

Het kan kloppen dat je deze serie nog niet gezien hebt, want hij verschijnt donderdag 17 september bij Ziggo Movies & Series. Mrs. America gaat over de Amerikaanse Phyllis Schafly, een vrouw die in de jaren 70 een wet voor gelijke behandeling van mannen en vrouwen tegen wil houden. De reeks maakt kans op een Emmy in de categorie beste miniserie.

Unbelievable

Netflix’ Unbelievable vertelt het waargebeurde verhaal van twee slachtoffers van een serieverkrachter die actief was in Washington en Colorado. De serie laat zien hoe het ene slachtoffer wel geloofd werd en het andere niet en wat dat met hen heeft gedaan. Genomineerd in de categorie beste miniserie.

Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. the Reverend 

De serie rond Kimmy Schmidt is alweer even afgelopen, maar fans werden dit jaar getrakteert op een film. In deze interactieve special gaat Kimmy trouwen, maar eerst moet ze de snode plannen van de dominee verijdelen. De reeks maakt kans op een Emmy in de categorie beste tv-film.

Unorthodox

De jonge Esther gaat trouwen, het hoogste doel in haar Joods-orthodoxe gemeenschap in New York. Maar na de bruiloft valt het getrouwde leven nogal tegen en besluit ze te vluchten. Een indrukweekend portret gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De Netflix-serie Unorthodox maakt kans op een Emmy in de categorie beste miniserie.

Watchmen 

Bijna drie uur ben je zoet met Watchmen, de superheldenfilm van Netflix. In het verhaal heeft de Amerikaanse overheid anno 1985 het gebruik van superkrachten verboden. Als er een superheld wordt vermoord, worden de helden van vroeger herenigd en proberen zij hun ondergang te voorkomen. De reeks maakt kans op een Emmy in de categorie beste tv-film.

De Emmys worden 21 septmber uitgereikt. Zien? Dat kan in Nederland bij tv-zender OutTV. Daar is de gehele nacht een live verslag te zien met Nederlands commentaar.

American Son

drama | film | 2019

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie