Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Guidinc. Streaming Video Awards | Part 2

In 2021 vindt alweer de tweede editie van de Guidinc. Awards plaats. Om het extra leuk te maken mag je dit jaar zelfs drie keer stemmen. Niet alleen op de beste film, serie of documentaire maar ook op je favoriete film quote en de allerleukste Nederlandse televisieserie ooit.

Wonder Woman VS TENETHan Solo

Nominatieronde - Favoriete Film Quote Aller Tijden

We’re gonna make you an offer you can’t refuse, dus stem van dinsdag 20 april t/m dinsdag 11 mei op de Favoriete Film Quote Aller Tijden. Wij selecteren alvast 25 quotes die niet mogen missen in dit rijtje. Staat jouw quote er niet tussen? Vul ’m dan alsnog in bij het open invoerveld. De drie quotes met de meeste stemmen krijgen een nominatie aan hun broek.

Han SoloDe Cock

Nominatieronde - Beste Nederlandse Serie Aller Tijden

Zeg ‘ns Aaa vs. Mocro Maffia: we zoeken De Beste Nederlandse Serie Aller Tijden…! En jullie bepalen. Stem van dinsdag 17 augustus t/m maandag 20 september op de serie die volgens jou de award in de wacht moet slepen. De drie series met de meeste stemmen worden genomineerd.

De CockBeth Harmon

Nominatieronde - Overige categorieën

Van dinsdag 12 oktober t/m dinsdag 9 november vindt de grootste stemronde plaats. In deze ronde stem je op jouw favoriete film, serie, documentaire én streamingdienst van 2021. Jawel, maar liefst vier categorieën waarin jouw stem telt. Ook hier wordt de top 3 genomineerd.

Beth HarmonGuidinc Award

Uitreiking Guidinc. Streaming Video Awards

Zet donderdag 9 december maar alvast in je agenda want de uitreiking van de Guidinc. Streaming Video Awards wil je niet missen. Tijdens een sensationele awardshow maken we de winnaars bekend. Tune in en check of jouw favoriet heeft gewonnen.

Guidinc Award

Guidinc. Awards 2020

Op woensdag 2 december regende het prijzen tijdens de Guidinc. Streaming Video Awards, de eerste streamingverkiezingen van Nederland. Presentatrice Dzifa ontving gasten als Summer de Snoo, Frank Lammers en Ilse Warringa en er viel nog wat te lachen ook. Wij zijn heel trots op deze mooie nieuwe awards en de show.

De eerste editie van de Guidinc. Streaming Video Awards gemist? Geen paniek! Je kunt de show hieronder terugkijken.

Winnaars 2020

Beste Documentaire
De Videoland-documentaire Summer - Picture Perfect is de grote winnaar van de Guidinc. Streaming Video Award voor beste documentaire. Summer versloeg in de race voor een award de documentaires Fred: Het andere gezicht en Formula 1: Drive to survive.

Favoriete Koppel
De prijs voor het favoriete koppel ging naar Ferry en Danielle Bouman uit de serie Undercover. Het koppel versloeg Cam & Mitchell uit Modern family, Donna & Harvey uit Suits en Lucifer & Chloe uit de serie Lucifer.

Beste ‘Original’ Film
De romantische komedie The Kissing Booth 2 op Netflix is volgens jullie de beste 'original' film van dit jaar. De film over tienermeisje Elle dat heen en weer wordt geslingerd tussen twee liefdes kreeg de meeste stemmen in de Guidinc. Streaming Video Awards en versloeg Enola Holmes en The Irishman.

Beste Serie-Quote Aller Tijden
De quote 'Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder' van Juf Ank uit De Luizenmoeder is volgens de stemmers de beste serie-quote aller tijden. Juf Ank versloeg mede-genomineerden Joey uit Friends en Hannibal uit the A-Team.

Favoriete Streamingdienst
Netflix kreeg de meeste stemmen en is daarmee jullie favoriete streamingdienst. NPO Start/Plus en Videoland grepen net naast de prijzen.

Beste Serie
Undercover is de populairste serie van 2020. Hoofdrolspeler Frank Lammers nam de Guidinc. Streaming Video Award in ontvangst. Undercover versloeg daarmee Flikken Maastricht en La Casa de Papel, niet de minste tegenstanders.

Over de Guidinc. Awards

Achter de Guidinc. Streaming Video Awards staan de organisatoren van de Gouden Televizier-Ring. De Guidinc. Awards zijn gloednieuwe publieksprijzen voor films, series en docu's op de streamingdiensten van Nederland. De afgelopen weken kon het publiek stemmen op zijn of haar favorieten in zes categorieën: Beste ‘Original’ Film, Beste Serie, Beste Documentaire, Favoriete Koppel, Favoriete Streamingdienst, Beste Quote Allertijden.